PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 00:27



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Грудень » 19 » На ЄВРОМАЙДАНІ в Кривому Розі
11:03
На ЄВРОМАЙДАНІ в Кривому Розі
Починаючи з 22-24 листопада, в Кривому Розі діє свій ЄВРОМАЙДАН, куди збираються криворіжці (а це і активісти громадських організацій, і члени опозиційних до влади партій, і просто пересічні громадяни, не задіяні ні в які організації). У будні дні такі зустрічі проходять зазвичай о 15-й годин, а у вихідні – об 11-й чи о 12-й. Найчастіше – на просторому тротуарі проспекту Металургів біля самого приміщення Криворізької міської ради.
Відбуваються вони по-різному. Коли люди приходять без партійних прапорів, то найчастіше обмінюються думками про почуте й побачене з того, що є сьогодні в Україні, розповідають про Європу, яку бачили безпосередньо під час поїздок туди чи – з розповідей рідних, знайомих або сусідів, менше – про місцеву владу та її ставлення до криворіжців. Коли ж організовуються мітинги політичними партіями (а їх зазвичай проводить лідерка місцевого партосередку «Удару» Інна ІВАНЧЕНКО), тоді виступають, користуючись мікрофоном. І ось тут уже – і про владу (місцеву та всеукраїнську), і про суди, і про правоохоронців.
На одному з таких мітингів, 2 грудня, було урочисто, у звичайній урні, в присутності приблизно двох сотень учасників мітингу і правоохоронців, спалено прапор Партії регіонів. А наприклад, 8 грудня, прямо на мітингу збирали кошти і теплий одяг для того, щоб передати учасникам спротиву влади, що стоять на Майдані в столиці. Тут же виступав голова Криворізької міської організації Спілки офіцерів України полковник Петро ЛИСЕНКО. Зокрема, він не тільки прочитав звернення від Спілки, але й запропонував виступаючим на початку кожного мітингу інформувати місцевих правоохоронців у погонах, що стоять біля приміщення влади, про переваги євроінтеграції, про сутність європейських цінностей, аби й вони були в курсі того, що насправді відбувається в Україні.
Виступали також і ті, що вже побували в Києві на Майдані спротиву й ділилися з учасниками мітингу своїми враженнями від там почутого й побаченого. А ще – співали пісні і читали вірші: про своє, про рідне, українське.
Важливо також зазначити, що кількість учасників на місцевому ЄВРОМАЙДАНІ різна: від кількох десятків і приблизно до півтисячі, як це було, наприклад, 1 грудня, в неділю, в річницю проведення Всеукраїнського референдуму.

Іван БІЛОХРЕСТ

НА СВІТЛИНАХ:


учасники мітингу місцевого ЄВРОМАЙДАНУ;


виступає полковник Петро ЛИСЕНКО;


Інна ІВАНЧЕНКО під час підписання листів з вимогами до влади.
Переглядів: 644 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: