PP

     Четвер, 28.03.2024, 18:10



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Квітень » 13 » Ляпайте, як ми, ляпайте краще нас!
22:17
Ляпайте, як ми, ляпайте краще нас!
Одна річ – хотіти, інша річ – уміти. Ось забажалося напівписьменним новоявленим криворізьким керівним «просвітителям» та й видати себе за дуже знаючих. Навіть змагання поміж знаючими влаштували, призи приготували і без вагань один із них нещодавно сміливо заявив: «А нині ми започатковуємо ще один цікавий конкурс «вуличних ляпів» і просимо до нього приєднуватися криворіжців. Що це за змагання? Поясню: просвітяни, мандруючи містом, привозитимуть в оргкомітет різні словесні покручі назв підприємств, вулиць чи реклами для коментувань фахівцям-мовникам. Вже є і перші ляпи – наш фотокореспондент привіз один такий, сфотографувавши зупинку в Жовтневому районі, яку примудрилися назвати «Октябрська». Зверніть увагу – не «Жовтнева», не «Октябрьская», а саме так…».
Добродії псевдопросвітяни! Згадана вивіска існує з того часу, як газета, в якій працює ваш очільник, була ще молода і ще не були пропагандистами державної мови, якими, за його словами, нині стали, ні теперішній голова облради Юрій ВІЛКУЛ, ні криворізький міський голова Юрій ЛЮБОНЕНКО і не було ще в них справжнього розуміння важливості і значення державної мови.
Не мандруйте заради цього містом! Не ламайте собі голову! Зайдіть до офісу міської організації НРУ, попросіть у її керівниці який-небудь примірник бланку «єдиного законного» на теперішній час «Криворізького міського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКо» і залиште цей покруч з оригінальним відмінюванням прізвищ для вашого так званого «єдиного легітимного керівника» покрученої організації і «відомого журналіста» Миколи КРАМАРЕНКо. Бо кожен український школяр, згадуючи ім’я Тараса ШЕВЧЕНКА, чітко розуміє, що Тарас Григорович - не жіночого роду, як це бачимо на згаданому бланку з адресою офісу НРУ (на світлині)

, і що вираз «імені Тараса ШЕВЧЕНКо» і є одним із тих мовних ляпів, до пошуків яких вдалися очолювані КРАМАРЕНКОМ рейдери. Отож, справжні просвітяни в лідери ляпів змушені висунути саме пана Миколу КРАМАРЕНКо. Одним словом, як то кажуть, хай йому приз!

Андрій КЕПКУН
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1024 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: