PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 08:26



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Травень » 15 » Квіти СТАЛІНУ і портрет ПУТІНУ: схожість великого стилю
21:34
Квіти СТАЛІНУ і портрет ПУТІНУ: схожість великого стилю
Дівчинка, що останньою дарувала квіти вождю на параді під час святкування річниці Жовтня, була удостоєна високої честі покласти квіти до труни СТАЛІНА. Радянські журналісти розповідали, що піонерка, коли вручала СТАЛІНУ квіти, сказала розчуленому тирану «Від дітей!». І ті ж слова зі сльозами на очах промовила, коли стояла у почесній варті біля сталінської труни. Замітка в газеті так і називалася «Від дітей!».
Діти завжди були важливим атрибутом радянського авторитаризму. Розбещувати майбутніх підданих, переконувати їх, що добро – це зло, а правда – це брехня потрібно було з першого дня навчання. Піонерські загони з барабанним боєм входили в зали, де засідали з’їзди КПРС і присутні там чиновники разом з пристосуванцями-«передовиками» і діячами слухняної культури радісно плескали в долоні. Цей барабанний бій, ці порожні рапорти і наївні очі переконували їх, що діти не будуть кращі і чесніші за батьків. Що кошмар, в якому вони займають місце кращих учнів Дракона, триватиме вічно. Адже вічність – головна зброя авторитаризму. І єдина можливість вижити для тих, хто знищує власну країну під схвальні оплески співвітчизників.
Тому я не здивувався, коли дізнався, що дівчинка, яка попрохала ПУТІНА під час недавньої прямої лінії подивитися парад Перемоги, намалювала його портрет і подарувала вождю. ПУТІН теж не здивувався і навіть дозволив сімейству дівчинки сфотографуватися з собою. СТАЛІН ось так само, як ПУТІН із Христиною КУТЕПОВОЮ, фотографувався з Мамкалят НАХАНГОВОЮ, дівчинкою-ударницею. Стиль знайдений.
Тепер російських школярів навчатимуть подвигу «зелених чоловічків» і втовкмачуватимуть в незміцнілі уми мантру про «Кримнаш» і американську змову, щоб виключити можливість російсько-українського примирення на десятиліття. Божевілля старших поколінь, де є чимало тих, хто все ще вірить в геній СТАЛІНА, зустрінеться з божевіллям нових, що повірили в геній ПУТІНА – і ті, хто пережив Перебудову і повірив у можливість змін в Росії, виявляться нікому не потрібні не тільки у минулому, але і в майбутньому. Коло замкнулося.

Віталій ПОРТНИКОВ, київський журналіст і політичний коментатор, радіо «Свобода», 10 травня 2014 року
Переглядів: 585 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: