PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 11:27



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Грудень » 19 » Фестиваль ПРАВДИ завершується
10:39
Фестиваль ПРАВДИ завершується
У Кривому Розі цими днями (якщо говорити точніше – 12 грудня) завершується черговий показ фільмів фестивалю ПРАВДИ, як ми уже традиційно називаємо Міжнародний фестиваль документального кіно Docudays UA, що нинішнього року проходив у Києві вже вдесяте.Мандрувати ж Кривим Рогом він, можна сказати, почав 2 грудня, коли відбулася прес-конференція, котру анонсувало й провело Криворізьке міське правозахисне товариство в ранзі його організатора в стінах Криворізького педагогічного інституту.
Виступаючи перед організаторами, представниками громадськості і журналістами на початку прес-конференції заступник ректора педагогічного інституту Ігор ШЕЛЕВИЦЬКИЙ, зокрема, підкреслив, що показ фільмів цього фестивалю стало для інституту вже традицією, що «мм з задоволенням демонструємо ці фільми, вони добре сприймаються студентами. Серед цих фільмів є чимало таких, які торкаються і самого процесу виховання, і морально-етичних проблем, а також розповідає про тих, які потребують допомоги… Ще важливо, що ці фільми охоплюють багато країн світу й студенти мають можливість познайомитися з тими проблемами, із якими доводиться зіштовхуватися студентам у різних країнах та порівняти зі своїми. Після перегляду фільмів відбувається їх обговорення, і важливо зазначити, що представники Криворізького міського правозахисного товариства завжди цікавляться сприйняттям цих фільмів студентами».
Голова цього товариства правозахисників Микола КОРОБКО (одночасно – адміністратор мандрівного фестивалю в місті), який проводив прес-конференцію, подякував адміністрації педінституту за активну участь і зацікавленість, коротко розповів про діяльність організації під час кінопоказу, а також надав слово іншим виступаючим.
Представник ще одного організатора кінопоказу фільмів у нашому місті Станіслав КОРНІЄНКО (від громадської організації «Шелтер+»), виступаючи, зупинився, посеред іншого на тому, що вже п’ятий рік організація співпрацює з фестивалем і демонструє фільми і що буде, зокрема, торкатися під час обговорень (із запрошенням експертів) тем ювенальної юстиції (орієнтовно після показу фільму «Діти за гратами»). Також на прес-конференції виступили координатор фестивалю від Криворізького правозахисного товариства Олександр ЧИЖИКОВ, адвокат Сергій ЯКИМЕНКО і заступник голови правозахисного товариства Петро ЛИСЕНКО. Після цього були продемонстровані вперше фільми цьогорічного мандрівного фестивалю

Сергій ЗІНЧЕНКО
НА СВІТЛИНАХ:


афіша мандрівного фестивалю;


організатори прес-конференції;
Переглядів: 643 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: