PP

     Четвер, 18.04.2024, 18:16



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Грудень » 30 » Фестиваль «DOCUDAYS.UA» на тлі Євромайданів. Істина всіх часів: ЛЮДИНА НАРОДЖУЄТЬСЯ ВІЛЬНОЮ
19:25
Фестиваль «DOCUDAYS.UA» на тлі Євромайданів. Істина всіх часів: ЛЮДИНА НАРОДЖУЄТЬСЯ ВІЛЬНОЮ
У Кривому Розі з 2 по 13 грудня пройшов Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини. КРИВОРІЗЬКЕ МІСЬКЕ ПРАВОЗАХИСНЕ ТОВАРИСТВО організувало показ і обговорення фільмів в Криворізькому педагогічному інституті КНУ, в Криворізькому металургійному і медичному коледжах, у бібліотеках №№ 1, 7 та в школах №№ 103, 70.
Крім того, Криворізький громадський центр «Шелтер+» двічі організував сеанси в багатозальному кінотеатрі «Мультиплекс» (на перехресті проспекту Миру і вул.Кобилянського) та в приміщенні свого Культурно-громадського центру, що на вулиці Армавірській, 28. Координатором і організатором в клубі був Станіслав КОРНІЄНКО.
В організації фестивалю взяли участь Микола КОРОБКО, Валентина КРИВДА, Олена МАКОВІЙ, Сергій ЗІНЧЕНКО, Павло БЕСАРАБ, Володимир НАЛУЖНИЙ, Петро ЛИСЕНКО, Вадим БОРИСЕНКО.
В КПІ КНУ, як завжди, неоціненну підтримку надав Ігор ШЕЛЕВИЦЬКИЙ та співробітники і аспіранти його відділу Ольга НІКОЛАЄНКО та Дмитро МЕДВЕДЄВ.
Цього року запам’ятались фільми серіалу «ВІДКРИТИЙЦ ДОСТУП» та «ПОЗА ЄВРО», які демонструвались і в середніх, і у вищих навчальних закладах, в кінотеатрі «Мультиплекс» Центрально-міського району. При тому, що тільки в КПІ КНУ відбулось 12 сеансів кінофільмів - там відбулись і обговорення таких фільмів, як «Одна» Аюдріса СТОНІСА, «Незграбною ходою» польського кінодокументаліста Каміли ЮЗЕФОВИЧ, «Доволі, до волі !» режисерів Андрія КУЦІЛИ та В’ячеслава РАКИЦЬКИ, «Край електросміття» австралійського режисера Девіда ФЕДЕЛЯ .Саме зацікавлене й глибоке обговорення і тепле сприйняття молоді документальних фільмів – це те, що має НЕРЕРЕСІЧНЕ ЗНАЧЕННЯ щодо .зворотного зв’язку з глядачами.
Порівнюючи минулорічні кінофестивалі і цьогорічний, варто зазначити, що кількість точок показів фільмів збільшується і змінюється, після переглядів проходять жваві обговорення й обмін думками серед молоді, що в кінцевому рахунку сприяє росту правової культури, і не тільки. Вже вкотре ми демонструємо фільми і в школі селі Недайвода Криворізького району, де читає невелику лекцію про права людини Микола КОРОБКО і після перегляду відбувається обговорення побаченого на екрані.
Починаючи з 2007 року, наша команда просвітян, а пізніше - і нашого правозахисного товариства щорічно формує імпульси КУЛЬТУРИ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ, які в останні роки знаходять відгук серед молоді і студентів та старших за віком криворіжців. Цього ж року ФЕСТИВАЛЬ ПРОЙШОВ НА ФОНІ БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИХ в історії України ЄВРОМАЙДАНІВ ще успішніше, ніж в минулі роки. Загалом же відбулось в Кривому Розі 27 сеансів , на яких побувало більше двох тисяч глядачів.
Усвідомлюючи популярність інтернету і соціальних мереж, радимо частіше заходити на сайт www.dоcudays.org.ua та на акаунти Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини DOCUDAYS.UA в соціальній мережі ФЕЙСБУК.
Олександр ЧИЖИКОВ,
Координатор мандрівного фестивалю про права людини «DOCUDAYS.UA» у Кривому Розі та Криворізькому районі Дніпропетровської області.
Переглядів: 586 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: