PP

     Четвер, 18.04.2024, 23:25



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Квітень » 30 » Авторитетна думка „Ранкові події у ВР – це репетиція громадянської війни”
21:52
Авторитетна думка „Ранкові події у ВР – це репетиція громадянської війни”
На допомогу Заходу розраховувати марно. Історик Вадим СКУРАТІВСЬКИЙ прокоментував наслідки ратифікації угоди щодо Чорноморського флоту.
"Практично все це означає повернення України в радянські часи. "Радянщина" зараз поєднана зі стратегічним клановим капіталізмом - і це дуже серйозно. Ми потрапили у історичну пастку, вийти з якої найближчим часом нам не вдасться. Ця пастка налаштовувалася проти нас іще з 1654 року, від Переяславської Ради, і впродовж століть удосконалювалась у різних жанрах. А на початку 1990-х російський імперіалізм почав над цією проблемою працювати глибинно. І принаймні тимчасово він досяг успіху", - сказав історик.
Аналізуючи, як відтепер розгортатимуться події в Україні, СКУРАТІВСЬКИЙ заявив про можливість громадянської війни. "Власне, ранкові події у Верховній Раді - це і є репетиція громадянської війни. Зрозуміло, що цієї війни треба уникнути. Але не виключено, що нова влада з її "фашизоїдними" рисами теж працюватиме у напрямі цього конфлікту - щоби потім знищити будь-яку українську опозицію. Призначення політиків типу ТАБАЧНИКА та СЕМИНОЖЕНКА були першими інфантильними жестами у цьому напрямку", - зазначив історик. Він зауважив, що розв'язання громадянського конфлікту вигідне передусім новопоставленій владі, щоб забезпечити своє "царювання” до 2042 року, а, можливо - і до 2100.
Виною тому, що Україна потрапила у пастку, є невисокий рівень опозиції. Ми зараз розплачуємося за конфлікти між президентом ЮЩЕНКОМ і прем'єр-міністром ТИМОШЕНКО. І ще - за те, що, починаючи з 1991 року, ніхто не подумав про те, як відреагують люди зі сходу на український патріотизм. Вони ж були роками "інфіковані" російською пропагандою.
Аби вийти із пастки, мусимо працювати над усуненням цієї антиукраїнської влади - це стратегічне. Тактично необхідні нові парламентські вибори. Ситуація зараз така, що Україна значною мірою повторює досвід європейських країн 1920-30-х. Вони починали з гарних демократичних жестів, а закінчували тоталітаризмом і фашизмом. На заході був ГІТЛЕР, а на сході - СТАЛІН. Не виключено, що у нас ще довго буде якийсь "кишеньковий" парламент із тими негідниками, які все це облаштували.
Історик зазначив, що на жорстку реакцію західного світу на події в Україні розраховувати не варто. У Заходу зараз тисячі серйозних проблем, а Україна для нього - буферна держава, у якій "хоч трава не рости". Як казала колишня секретар зовнішніх справ США, "Україна - це чорна дірка світової історії". Так вони до нас і ставляться. Сподіватись на те, що "заграница нам поможет", не доводиться.
Gazeta.ua, 27 квітня 2010 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1165 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: