PP

     Четвер, 18.04.2024, 19:40



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Січень » 29 » 26 січня криворіжці вийшли на протест і вшанувати пам'ять перших загиблих
14:07
26 січня криворіжці вийшли на протест і вшанувати пам'ять перших загиблих
В неділю, 26 січня, близько тисячі криворіжців вийшли на площу на 95-му кварталі для того, аби висловити с вій протест владі, яка розпалює війну з власним народом, і вшанувати пам'ять перших загиблих у Києві під час того протистояння. Частина з них були із запаленими свічками і портретами загиблих у руках. Відкриваючи мітинг рісля виконання Державного Гімну України, одна з делегатів Форуму Євромайданів у Харкові Інна ІВАНЧЕНКО, зокрема, сказала:
«Вони віддали свої життя за нас. Тому сьогодні у нас жалоба, яка ніколи не оголосить ця влада…. Дай Боже, щоб це були останні смерті і щоб такого вже не було ніколи в Україні. А для того, щоб цього не відбулося, ми повинні підтримувати наших майданівців і вимагати «Беркута» - під трибунал, розформувати і розпустити взагалі це воєнізоване угруповання», щоб не знущалися над людьми, не катувало їх».
Посеред іншого, Інна ІВАНЧЕНКО також повідомила про дуже важливу новину, зустрінуту вигуками «Ганьба!»:
«Я хочу вам сказати про те, що два дні тому депутати міської ради, переважна більшість яких становить Партія регіонів і комуністи, прийняли постанову і звертаються до Президента України, але не засуджують у ньому побиття, катування і смерті, вони засуджують протестувальників, вони нас засуджують…»
Серед плакатів, з якими протестувальники вийшли на цей мітинг, був і такий: «Депутати-опозиціонери!!! Чому ви не з народом на Криворізькому МАЙДАНІ?». Бачачи таке, керівник фракції від опозиції в Криворізькій міській раді Віра ВЕРНИГОР, яка представляє партію «ВО «Батьківщина», підкресливши, що на мітингу є троє з п’яти опозиціонерів, зазначила:
«…що стосується депутатів міської ради від опозиції… Ви знаєте, що нас всього там п’ять чоловік. І коли подаєш звернення, коли подаєш запити депутатські, то йде ігнорування, і ми як депутатський корпус опозиції робимо все, що від нас залежить. Але до нас не прислуховуються… Журналісти ходять на сесію і це знають… І коли подаю на сесію першим питанням у порядок денний заяву подати звернення, то це питання взагалі не розглядається… Розумієте… Тому що їх там сімдесят один чоловік від Партії регіонів і плюс комуністи».
Були й інші виступаючі, але, на мій погляд, особливе значення мав виступ голови криворізької організації СОУ полковника Петра ЛИСЕНКА, який зачитав два звернення, котрі ми подаємо на цій сторінці повністю (1. ЗВЕРНЕННЯ до матерів і дружин бійців «Беркуту», інших спецпідрозділів МВС України, 2.ЗВЕРНЕННЯ до особового складу співробітників Міністерства внутрішніх справ.). Як повідомив Петро Олексійович, він ці звернення пізніше, біля приміщення міської ради після зачитування, передав декільком керівникам з управління МВС у Кривому Розі у формі зі званнями полковника та підполковника, а також особисто – керівнику міського управління Сергію ШМАТОВУ, який був у цивільному одязі.
Після завершення мітингу на 95-му кварталі протестувальники вирушили до приміщення Криворізької міської ради.

Сергій ЗІНЧЕНКО

НА СВІТЛИНАХ:


протестна акція розпочалася;


виступає Петро ЛИСЕНКО

Фото автора
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 747 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: