PP

     Четвер, 18.04.2024, 21:26



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Червень » 30 » У «Просвіті» найголовніший голова «обирає» голів місцевих організацій.
13:15
У «Просвіті» найголовніший голова «обирає» голів місцевих організацій.
Заява редакційної колегії часопису «Промінь Просвіти».

Подібного проекту закону у Верховній Раді, здається, ще не реєстрували. Але пілотне застосування цієї ідеї уже відбулося. 19 червня поточного року на VІІІ з’їзді Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, що відбувся в Українському Домі, відповідальний секретар цього товариства

п. Нестерчук М.Т., певно, не без відома голови товариства п. Мовчана П.М., публічно проголосив головою Дніпропетровської обласної організації громадянина Довгаля С.М. Для січеславських просвітян така з’ява «нового лідера» не стане великою несподіванкою. Адже майже впродовж двох років керівництво товариства всеукраїнського рівня різними способами нав’язує їм цю кандидатуру у спосіб, який має всі ознаки рейдерства. У той час, як за всіма легалізуючими документами і підсумками голосування на обласній звітно-виборній конференції просвітяни визнають головою організації п. Коваленка М.О., п. Довгаль організував «ініціативну» групу зі створення паралельних організацій. У підсумку за незгоду з диктатом верхівки, який має мало спільного зі Статутом товариства, січеславські просвітяни були усунені від підготовки до з’їзду та участі в ньому. Центральне правління товариства зробило вигляд, ніби 13 місцевих осередків разом зі своїм обласним представництвом ніколи не існували. Їхнє місце заступила «ініціативна група» «бютівців» на чолі з керівником прес-центру Дніпропетровської обласної організації політичної партії « ВО «Батьківщина» Довгалем. Той, у свою чергу, «обрав» головою Криворізького міського об’єднання «Просвіта» кореспондента заснованої владою місцевої газети «Червоний гірник», бо треба ж щось робити з січеславськими просвітянами, яким забажалося багато демократії! (Так, чого доброго, у них вистачить нахабства на свій смак обирати і самого голову Товариства!).
  Позиція членів Головної ради, зокрема голів обласних організацій, які входять до неї, не може не дивувати: їх не зацікавило, чому у графік проведення обласних звітно-виборних конференцій не був включений Дніпропетровський край і яким чином з’явився новий «голова» Дніпропетровської обласної організації товариства «Просвіта» та ще багато чого з того, що накручено навколо неї. Можливо, за стараннями у розбудові громадянського суспільства не вистачило часу?
   
Редакційна колегія часопису «Промінь Просвіти», газета Криворізького міського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса Шевченка: Сергій Дашковський, Сергій Зінченко, Микола Коробко, Валентина Кривда, Петро Лисенко, Олена Маковій, Володимир Налужний, Олександр Чижиков.

  21 червня 2009 року, м. Кривий Ріг





Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1227 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: