PP

     Субота, 20.04.2024, 18:21



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Червень » 30 » Про чорну «Просвіту» і «секретні» нагороди.
12:41
Про чорну «Просвіту» і «секретні» нагороди.

Подобається це комусь чи ні, але треба визнати: в місті є чорна (незаконно існуюча) «Просвіта». Адже дійшло до того, що навіть багатотисячна «Домашняя газета» в останньому своєму числі від 24 червня назвала головою Криворізького міського об’єднання «Просвіта» Миколу КРАМАРЕНКА. Хоча мені достеменно точно відомо, що голова нашої «Просвіти» - Микола КОРОБКО, за кандидатуру якого голосував я і ще із сорок просвітян, а той пан навіть не є членом «Просвіти». Більше того, цей самий КРАМАРЕНКО (як свідчить підпис на фальшивому бланку «Просвіти») вимагав у письмовій формі (звертаючись до Миколи Івановича КОРОБКА), щоб той йому (бачте!) віддав не що-небудь, а печатку «Просвіти» й просвітянські документи.
 Громадськості стало відомо інше: ніби наша міліція (в особі начальника міського управління МВС Олександра БІЛОУСОВА) нагородила цього самого КРАМАРЕНКА золотим годинником. Але це якась дуже секретна нагорода (та чи бувають взагалі секретними такі нагороди публічних людей, журналістів?). Бо наш кореспондент Валентина КРИВДА все ніяк не доможеться відповіді щодо того золотого годинника, який ніби вручав пану КРАМАРЕНКУ сам Олександр БІЛОУСОВ. І я, і Валентина Олександрівна, і, мабуть, всі читачі нашої газети, - всі ми хочемо отримати відповіді на три запитання:
1. Що стало підставою для такої нагороди?
2. Хто ще із числа місцевих журналістів був удостоєний такої нагороди?
3. Де і коли начальник міського управління МВС Олександр БІЛОУСОВ вручив вищезгадану нагороду журналісту Миколі КРАМАРЕНКУ?
А крім них – і відповідь щодо «Просвіти». Оскільки в Кривому Розі у відділі реєстрацій лежить документ у якому під заголовком: «ЄДИНИЙ ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТР юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» чітко записано, що голова Криворізького міського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА – КОРОБКО Микола Іванович. 
То що це за паперові ігрища такі? – Я про відповідь уже згадуваного Олександра БІЛОУСОВА:
«Шановна Валентина Олександрівно!..
…Повідомляю, що Ваш запит уважно розглянутий. В разі наявності відомостей, які, на Ваш погляд, свідчать про протиправність дій цієї особи, Ви маєте право звернутися з відповідною заявою до органів внутрішніх справ чи іншого правоохоронного органу.
Щодо надання наказів чи інших відомчих документів ОВС – то згідно пункту 9.2 Наказу УМВС України №1177 від 10.10.2004 року забороняється доступ сторонніх осіб до відомостей про іншу особу. Також, згідно ст.23 Закону України «Про інформацію» - забороняється збирання відомостей про особу без її попередньої згоди, за винятком випадків, передбачених законом». 
Чорна «Просвіта», якась повна невідомість про нагороду лжепросвітянина, відверта дезінформація «Домашней газеты», ніколи перед цим не поміченої у пропагуванні української мови як державної, а швидше – навпаки… Все це, як на мене, нанизується лише на одне: спрямувати громадську думку криворіжців проти активної діяльності Криворізької «Просвіти», знесилити її в намаганні утверджувати українські цінності на Криворіжжі.

Сергій ЗІНЧЕНКО



Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1185 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: