PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 15:25



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Червень » 16 » Виставка юного художника.
18:01
Виставка юного художника.

Початок цьогорічного літа для міської виставкової зали виявився вдалим. Бо виставка, яка тут відкрилася, одним махом повя’зала між собою юність і досвід, живопис, графіку, поезію і творчість народної майстрині. Якщо ж говорити, більш конкретно, то в одному із залів виставив свої роботи юний художник Іван АГЕЄНКО (на світлині вгорі) з династії майстрів пензля.

Як він сам розповідає, малювати почав з глибокого дитинства, хоча й зараз йому тільки шістнадцять. Та за плечима – вже чимало робіт. Різних. Як розповідає його дідусь, відомий на всю Україну художник Микола РЯБОКОНЬ, Іванко вже малює й шаржі, що є неабиякою ознакою таланту.


Разом із ним на виставку прийшла і просвітянка, народна майстриня-вишивальниця і поетка Лідія ЧЕЛНОКОВА. Справа в тому, що останнім часом Іван АГЕЄНКО відгукнувся на її прохання і вже ілюструє чергову книжку віршів Лідії Миколаївни. Як вона розповіла, вже повністю готова до друку книжка поезій «Діти, книги і звірята», і йде робота над іншою її збіркою.
Лідія ЧЕЛНОКОВА подарувала юному художнику свій красивий вишитий рушник (на світлині внизу) й побажала йому нових успіхів у творчості.
Якщо говорити про самого Іванка, то він ще минулого року завершив навчання у художній школі і тепер поступає на художньо-графічний факультет Криворізького педагогічного університету. При цьому треба відзначити, що з ілюстрацією до книжки зустрічається не вперше і, як це не дивно, вже має досвід: ще в десятирічному віці він ілюстрував книжку криворізького телевізійника Вадима БАРАЛЮКА.
За словами Іванка, з Лідією ЧЕЛНОКОВОЮ його познайомив дідусь, Микола РЯБОКОНЬ, і тепер іде активна співпраця художника і поетки. Причому хлопець все більше й більше звертає увагу саме на комп’ютерну графіку, і має тут вже неабиякі успіхи. Йому, як він сам говорить, подобається працювати в цифровому форматі, а пошук своїх образів до кожного вірша Лідії ЧЕЛНОКОВОЇ приніс задоволення в його роботі.
Олена МАКОВІЙ,

фото Сергія ЗІНЧЕНКА.

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1338 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: