PP

     Вівторок, 23.04.2024, 18:55



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Червень » 16 » Управліня СБУ відкрило інформаційно-довідкову залу.
17:53
Управліня СБУ відкрило інформаційно-довідкову залу.
УправлінняСлужби Безпеки України в Дніпропетровській відкрили інформаційно-довідкову залу розсекречених архівних матеріалів Служби безпеки України. Така практика дає змогу об’єктивно вивчати історії України XX століття, зокрема події, пов’язані з українським визвольним рухом, політичними репресіями та голодоморами в Україні.У відкритті інформаційно-довідкового залу взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Віктор СЕРГЄЄВ, заступник голови обласної ради Андрій ШИПКО, начальник управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області Володимир ВЕРХОГЛЯД, Митрополит Дніпропетровський та Павлоградський Владика ІРИНЕЙ, представники громадських організацій, обласного архіву, науковці.
Головна мета створення центру – вільний доступ відвідувачів та використання розсекречених документів, доступ до електронних баз даних на ці документи. Інформаційно-довідковий центр має зручну пошукову систему і відкритий для науковців, журналістів, студентів (тобто, - всіх тих, щоо займаються дослідженням зазначеної тематики і працюють з першоджерелами).
Кімнату організовано та відкрито на виконання Указу Президента України "Про розсекречення, оприлюднення та вивчення архівних документів, пов'язаних з українським визвольним рухом, політичними репресіями та голодоморами в Україні". Інформаційна база створена з розсекречених матеріалів Галузевого державного архіву СБ України періоду 1917-1991 років у електронному вигляді
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1218 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: