PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 00:50



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Травень » 31 » Україна – очима журналістів чи влади?
18:53
Україна – очима журналістів чи влади?
ВЧОРА у Кривому Розі висадився десант представників регіональних мас-медіа. Які ось уже 4 останні роки подорожують нашою державою в рамках Всеукраїнського туру «Україна очима редактора». У складі делегації – завідуючі відділами, відповідальні секретарі та заступники головних редакторів газет, телебачення і електронних ЗМІ Донеччини (найбільша), Одещини, Львівщини, Віниччини, Волині та інших областей. Їх щиро привітав у сесійній залі міськради, а потім був гідом у ознайомчій поїздці по Кривому Рогу секретар міської ради Сергій МАЛЯРЕНКО.

Як журналісти України відкривали для себе Кривбас

і дивувалися його майже європейською чистотою


- Шкода, що гостюватимете у нас всього лише один день, - сказав він. – Бо для того, щоб по-справжньому відкрити наш індустріальний мегаполіс, і тижня буде мало. Сьогодні городяни ретельно і відповідально готуються до проведення Дні міста і Дня Європи. Очікуємо приїзду багатьох дипломатів та інших поважних представників, словом, клопотів вистачає.

Газетярі і телевізійники з користю ознайомилися з чіткою роботою дозвільного центру «Діалог» та муніципального бюро «Віза», унікального Криворізького медико-діагностичного центру, швидкісного трамваю. А ще їх вразив гігант гірничо-металургійного комплексу «Північний гірничо-збагачувальний комбінат», де активно впроваджуються новітні технології виробництва продукції.

- Я просто вражений масштабами вашого міста! Обов’язково про це напишу у своїх подорожніх нотатках! – не стримує емоцій завідуючий відділом культури і національного відродження одеської міської газети «Чорноморська новина» Роман КРИКАЛІН. – А ще – спасибі вам за гостинність.

Цікава думка в цьому плані і глави медіа-груп «Донецький кряж» і «Донецький комунікаційний ресурс» Марини ХАРЬКОВОЇ:

- Мене особисто просто розчулило те, як у вашому місті бережно ставляться до його історії і сивочолих ветеранів війни та праці. У вас проводяться паради в День Перемоги! У моєму ж рідному Донецьку всі урочистості обмежуються збором фронтовиків у Палаці спорту, привітаннями, фуршетом і невеликим концертом. Хоча Донбас у роки війни ще й як славився відчайдушно-героїчними шахтарськими дивізіями. Мені соромно про це розповідати, але це правда. І я обов’язково про це напишу в своїх газетах.

На Дніпропетровщині регіональні журналісти пробудуть три дні.

                                          Микола КРАМАРЕНКО, 

газета «Червоний гірник», 16 травня 2009 року.(«Єдиний легітимний керівник», який «розпалює відчутне згасання діяльності організації останнім  часом» - ред.).


Україна – очима журналістів чи влади?

     За повідомленнями міських засобів масової інформації, днями Кривий Ріг відвідали учасники проекту «Україна – очима журналістів», ініційованого Українським журналістським фондом. Журналісти пройшли тісним коридором заходів, розписаних місцевою владою: зустріч у сесійній залі міськради з місцевим радпартактивом, екскурсія на лінію швидкісного трамваю, зустріч на території кар’єру Північного гірничо-збагачувального комбінату з почесним гендиректором, народним депутатом України і відомим благодійником О.ВІЛКУЛОМ, оглядання новозбудованої дзвіниці пам’яті, збудованої єпархією УПЦ на кошти міського бюджету. Редактори ЗМІ «Чорноморські новини» та Тернопільського обласного радіо захоплено ділилися враженнями про порядок і чистоту в місті, про широку вживаність мешканцями української мови.
     Великим запитанням є, чому гості не забажали зустрітися зі своїми колегами з незалежних ЗМІ, з представниками громадських організацій, чому не поцікавилися, на яких стихійних звалищах накопичується вивезене з центральних вулиць сміття, чи користується збоку влади такою ж підтримкою, як клір УПЦ, церква Київського патріархату, чи сприяють російськомовні публічні виступи міського голови усвідомленню криворіжцями своєї українськості, що роблять зі своїми вимушеними надмірними вихідними люди найманої праці?..

   Очі журналістів були зосереджені лише на парадних сценах місцевого життя. Насправді воно значно складніше.

 

Микола КОРОБКО


Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 996 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: