PP

     Четвер, 25.04.2024, 15:44



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Травень » 7 » Не вмре мова, бо слово в пісні живе.
19:51
Не вмре мова, бо слово в пісні живе.

У Дніпропетровську 22 квітня відбувся дитячо-юнацький фестиваль хорового та вокального мистецтва „Співучі голоси Придніпров’я”. Оазисом цього свята пісні став Дніпропетровський педагогічний коледж Дніпропетровського національного університету імені Олеся ГОНЧАРА. Це в його актовому залі того дня зібрались близько трьохсот учасників, і „Просвіта” Січеславщини радо вітає організаторів за любов до української пісні, до українського слова.


Хор Дніпропетровського педагогічного коледжу

Вдячні слухачі не тільки слухають, а наче живуть мелодією.

Дзвінко і душевно звучали мелодії композиторів різних епох, різних народів: Сергія РАХМАНІНОВА, Людвіга БЕТХОВЕНА... , вимогливо і ніжно підкоряли серце пісні на слова Тараса ШЕВЧЕНКА. – Особливо тоді, коли з півсотні молодих голосів (це був хор педагогічного коледжу) виконав твір „На вгороді коло броду”. Дитячі і юнацькі колективи співали старанно й намагалися це робити злагоджено й одночасно енергійно, змагаючись як у різних номінаціях, та к і виступаючи поза конкурсом.

Це було справді свято пісні, духовності, свято краси молодих голосів. Тільки шкода, що не спостерігалося в тому залі підприємців і владоможців, котрі змогли б встановити такі премії за той спів, такі нагороди, які б заохотили нашу молодь до подальшого розвитку й розквіту їхньої творчості. Адже їм так необхідна сьогодні, в дуже не легкі часи, така підтримка! Бо вони ж українське слово вплітають своїми голосами в музичні візерунки, які нас, вдячних слухачів, наповнюють красою. І ми серцями відчуваємо, що українська пісня, українське слово живуть, а не вмирають. 

 

Михайло СИМОНЕНКО,Фото автора.




Категорія: ПРОСВІТА-ДНІПРОПЕТРОВСЬК | Переглядів: 1454 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: