PP

     Субота, 20.04.2024, 09:34



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Травень » 7 » КВПУ – за високий рівень медицини і освіти.
19:35
КВПУ – за високий рівень медицини і освіти.

Громадська кампанія за підвищення якості медичного обслуговування та освіти у Дніпропетровській області, яку організувала Конфедерація вільних профспілок України, як це й передбачалося, стартувала 30 квітня у місті Дніпропетровську проведенням прес-конференції за участю Михайла ВОЛИНЦЯ, керівника конфедерації.

Після початку акції в Дніпропетровську збирає інформацію і фотографує директор програм Фонду «Солідарність» Роберт ПАЙКОВСЬКІ

У Кривому Розі активісти акції розгорнули намети.

Далі вже в дію вступили всі її учасники не тільки в Дніпропетровську, а і в Кривому Розі, Павлограді, Нікополі та в Марганці. Із розгортанням наметів розпочалося проведення бесід, розповсюдження літератури про свою діяльність, консультування з метою допомогти усім бажаючим створити профспілкові осередки, аби мати змогу потім активно впливати на своїх роботодавців. 

Крім усього іншого, справа в тому, що останнім часом у суспільстві нашому усе впевненіше побутує думка про те, нібито профспілки тільки те й роблять, що переймаються розподілом матеріальної допомоги та путівок з метою організації відпочинку. Але ж це не так. Основне – це захист прав найманого працівника. Однак без ґрунтовних знань і без повсякденної якісної роботи медиків з турботою про наше здоров’я це завдання буде існувати тільки у вигляді декларації, певної суми побажань. В реальності ж (як ми це бачимо) – все більше й більше інвалідів і хворих людей, які не можуть повноцінно працювати, все більше невігласів і збайдужілих до необхідності підвищувати свій професійний рівень. 
А захищати ефективно свої права перед роботодавцями можна тільки у колективі об’єднаних однодумців, як слід озброєних знаннями.
Та справа не в одній тільки агітації. Бо одночасно проводиться і збір інформації про рівень медичного обслуговування та освіти в регіоні, збираються від людей і пропозиції, як піднести цей рівень. Коли ж все буде зібрано й опрацьовано, то матеріали з висновками й рекомендаціями профспілки передадуть до органів облдержадміністрації для вжиття конкретних заходів.
Перша реакція, наприклад, з боку криворіжців, коли 1 травня було розпочато акцію й розгорнуто намети, була неочікуваною: громадяни вважають, що це просто відбувається така собі агітаційна підготовка до чергових виборів. Але час іде, активісти працюють, а тому треба сподіватися, що завдання, які перед собою поставили організатори акції, будуть виконані.

 

Сергій ДАШКОВСЬКИЙ

 
Фото автора  


Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1219 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: