PP

     Субота, 20.04.2024, 12:04



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Травень » 7 » 16-поверховий біля Інгульця. Навіщо його там будують?
19:22
16-поверховий біля Інгульця. Навіщо його там будують?

Ця історія, найвірогідніше за все, матиме продовження. Скандальне. А поки що – розпочинається будівництво 16-поверхового будинку недалеко від узбережжя Інгульця. Для чого його вирішували саме там будувати і кому в голову прийшла ця ідея, достеменно точно невідомо. Але мешканці будинків, що на вулицях Першотравневій та Сиволапа (Центрально-міський район) таким вчинком обурюються й надсилають колективні листи до різних посадовців у високі інстанції: від міського голови до Генеральної прокуратури, Президента України і Прем’єр-міністра включно.
А їм у відповідь місцева влада скидає, наприклад, таке:
«На підставі рішення Криворізької міської ради від 29.08. 2007 року №1678 «Про вилучення, затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на перехресті вулиць Першотравневої та Сиволапа та передачу її в ореду для будівництва багатоквартирного жилого будинку ТОВ «БКФ Нове Місто» затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва багатоквартирного житлового будинку за вищевказаною адресою. На підставі договору оренди земельної ділянки від 10 10.2007 року ТОВ «БКФ Нове Місто» прийняло в строкове платне користування земельну ділянку площею 0,1841 га для будівництва багатоквартирного житлового будинку. 
Робочий проект виконаний ДП ГПКТІ «Криворізький буд проект» у 2008 році. Відповідно до затвердженої проектної документації отримано позитивний висновок ДП «ДОС Укрінветекспертизи» від 02.092008 № 947-1836 по конструктивній частині нульового циклу робочого проекту «Будівництво 16-ти поверхового житлового будинку з автостоянкою в цокольному поверсі на вул. Сиволапа в Центрально-міському районі м. Кривого Рогу».
На теперішній час забудовники приступили до використання земельної ділянки на підставі отриманого договору Криворізького регіонального відділу інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Дніпропетровській області від 28. 10. 2008 № 399 на виконання будівельних робіт з нульового циклу. Будівельні роботи здійснює ТОВ «Крост».
Цю відповідь, відправлену, як зазначено, 28.12.2008 року, підписав голова районної у місті ради Станіслав КОВЕЕРНІЧЕНКО. 
А з по прокурорській лінії, шаблик за щабликом, з висоти донизу, скидаються відповіді на зразок такої, як ось ця, що надійшла з області в міську прокуратуру (датована 20.02.09) від старшого прокурора відділу з питань розгляду листів та прийому громадян О.М.АНДРЄЄВА: 
«Згідно зі ст. 7 Закону України «Про звернення громадян» направляю для розгляду за належністю звернення ТІТОВА С.О. та інших. Прошу перевірити викладене та вжити відповідних заходів. Про результати прошу повідомити заявнику у встановлений законом строк».
А такі відповіді – після того, як злякані початком будівництва наполегливо доводили, що ще у 80-тих роках минулого століття під час спорудження будинків (№№ 11 і 13) було проведено обстеження гірнмчо-геологічних умов із визначенням фізико-хімічних властивостей порід. В результаті було винесене обґрунтування про те, що в цьому місці споруджувати будинки на фундамент зі сваями висотою понад п’ять поверхів не можна. На переконання тих мешканців будинків, які скаржаться в різні інстанції, проекти тих споруджених двох будинків зберігаються десь у архівах міськвиконкому, але доступ до них заборонений. Крім того, вони вважають, що будівництво цієї 16-поверхівки було організоване з порушенням законодавства Української держави, а будинок « 11 на вулиці Першотравневій рішенням виконкому Криворізької міської ради №560 від 15.11.1995 року перебуває під охороною держави як пам’ятник архітектури.
Сам же пенсіонер Сергій ТІТОВ, який звернувся до редакції нашого часопису й надав документи щодо переписки з посадовцями, повідомив, що мешканці будинків, які знаходяться по вулицях Першотравневій і Сиволапа, вирішили 12 травня о 18-й годині провести збори, запросивши на них як представників владних структур, так і громадських організацій і засобів масової інформації.  


Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1224 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: