PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 11:54



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Березень » 13 » Влада інколи наближається до народу, але - не впритул
14:28
Влада інколи наближається до народу, але - не впритул

Отже, президентський візит до Кривого Рогу, українського міста, відбувся. Саме українським назвав це місто Президент, виступаючи публічно під час однієї із своїх попередніх поїздок. 
Нам невідомо, якою мовою спілкувався Президент з міським головою (одним із найкращих, за його публічною оцінкою, мерів). Проте достеменно відомо, що «огризківщини» тут не було.
У програмі візиту належне місце відвели зустрічі Президента зі зверхником церкви, що перебуває в єдності з Московським патріархатом, ЄФРЕМОМ – неодмінною фігурою всіх урочистостей, налаштованих міським головою. Не виключено, що міський голова, зважаючи на міжконфесійні розбіжності, доповів Президенту, що він неодноразово повчав криворіжців тому, що канонічною є церква в єдності з Московським патріархатом. Що він як державний службовець робив що міг, зустрічаючи очільника української церкви, яка перебуває в єдності з Московським патріархатом, ВОЛОДИМИРА, виїхавши з поклоном аж до границь Кіровоградської області, і не направив жодного чиновника до міського кафедрального собору для зустрічі з патріархом УПЦ Святійшим патріархом ФІЛАРЕТОМ.
Достеменно відомо, що Президент, ідучи коридорами нещодавно відкритого медичного центру «Поліклініка №5», бачив свіженькі російськомовні (щоб не травмувати світосприйняття нижньотагільських побратимів) таблички з назвами кабінетів.
Можливо, голова обласної державної адміністрації пан БОНДАР при цьому і прошепотів на вухо Президентові, що мовне питання тут вирішене: він, БОНДАР, у публічних виступах перед криворіжцям своїм прикладом не дає їм забути мову великого сусіда. 
Звичайно, не відвідували поважні гості і лікувальних закладів, які не спромоглися заслужити пріоритетного бюджетного фінансування.
Простіше кажучи, в результаті цього високого візиту українське населення українського міста одержало чергову порцію тем для роздумів «куди ж ми йдемо?»

 Андрій КЕПКУН 





Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1084 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: