PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 11:29



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Березень » 13 » Приїхав Президент.
14:26
Приїхав Президент.

Холодно, нерозбірливо і без спілкування з пресою Президент України Віктор ЮЩЕНКО 5 березня справді побував у Кривому Розі, разом із віце-прем'єр-міністром Іваном ВАСЮНИКОМ та заступником голови Секретаріату Президента України Романом БЕЗСМЕРТНИМ. Причому - не тільки на відкритті міського пологового будинку №2 і в Криворізькому медичному діагностичному центрі. Президент також знайшов час і для того, аби відвідати ще й Спасо-Преображенський кафедральний собор УПЦ Московського патріархату і поспілкуватися там зі священиками. 

Та головну увагу, ясна річ, було звернено на відкриття нового пологового будинку, який будівельники ВАТ «Криворіжіндустрбуд» спорудили за кошти, виділені від приватизації колишньої «Криворіжсталі». Як завжди в таких випадках, тут перед входом до пологового будинку було багато кульок у барвах національної символіки, попри холоднечу, - вискочили перед прибуттям Президента й молодиці у вишиванках, а вже медичні сестри чекали на його прибуття близько трьох годин на чистому (ніби вилизаному) майданчику перед приміщенням.  


Потім, нарешті, прибув сам Президент. Говорив щось довго, але важко було розібрати ним виголошене, аби здійснювати всебічний аналіз (і це після того, як більше двох годин налаштовували мікрофони на тому чистому майданчику!) Хвилин за сорок Віктор ЮЩЕНКО перерізав блакитну стрічку та й пішов собі із своєю й місцевою челяддю до пологового будинку, аби там все оглянути.

А журналісти (їх тут зібралося більше півсотні) змушені були залишитися ні з чим, а тому й розійшлися хто куди. І без відповідей залишилася ціла низка запитань.

 Мені, наприклад, хотілося запитати, чи бачить Президент, що місце свободи слова посіла безкарність брехні, в результаті чого навіть радіожурналіст протягом п’ятнадцяти років не має змоги вийти в прямий ефір? Або: чому єдина в місті україномовна газета має працювати на громадських засадах і при цьому більше року її редколегія наполовину складалася з безробітних? Чи ще: чому пітьма (у вигляді брехні) назвалася у нашому місті „Просвітою” і при фактично мовчазній згоді правоохоронних органів має намір забрати печатку й документи у реально діючих просвітян? І насамкінець: чому так виходить, що незалежний український журналіст, редактор єдиної україномовної в місті газети, мусить кожного разу перед приїздом Президента України проводити кілька годин біля телефонів, аби домогтися після дзвінків у Дніпропетровську облдержадміністрацію та в Секретаріат Президента України того, аби бути присутнім на цих зустрічах? Чому при цьому для журналістів ТРК „Рудана” й газети „Червоний гірник” це не є проблемою й вони мають право зустрічати Президента прямо на аеродромі? Запитання, запитання... Вони сушили мозок і все більше тиснули на серце, в якому вже не було того живого вогню віри й надії на прекрасне майбуття, як це було за часів МАЙДАНУ, у 2004-му...

 

Захар ЧЕКОНІН,

На світлинах: виступає Президент України Віктор ЮЩЕНКО; журналісти й активісти „Нашої України” слухають Президента.



Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1197 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: