PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 09:20



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Вересень » 26
До початку з’їзду Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА, який нещодавно відбувся у Києві, організатор перевороту 2008-го року у Дніпропетровській обласній «Просвіті» юрист і журналіст Сергій ДОВГАЛЬ зробив вояж по організаціях «Просвіти» області, підбиваючи їх керівників долучитися до створення видимості делегування своїх представників на згаданий захід. Як і 5 років тому, він одержав чергового відкоша, але з властивим йому цинізмом поширив інформацію про те, що очолюваний ним десант до Києва обрано з дотриманням усіх вимог Статуту Товариства. Та про зовсім інше свідчать звернення до Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська голів Дніпродзержинського, Павлоградського, Нікопольського обєднань «Просвіти». Фактично всі місцеві об’єднання, де не вдалося ДОВГАЛЮ і компанії вчинити переворот, від нього, як і раніше, відмежовуютьс ... Читати далі »
Переглядів: 860 | Додав: pprosvita | Дата: 26.09.2013 | Коментарі (0)

Учасники Партнерства з відродження річки Саксагань з польської сторони перебували у Кривому Розі протягом чотирьох днів (15-18 вересня). За цей час відбулася ґрунтовна робота аж над двома проектами. Як виявилося, автором одного з них (що був поданий на розгляд комісії і в подальшому був затверджений нею для практичного здійснення) став заступник голови Криворізького міського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА і активіст Криворізького міського правозахисного товариства Володимир НАЛУЖНИЙ. А щодо практичного здійснення другого (його автором і аніматором є виконавчий директор Криворізького міського правозахисного товариства Петро ЛИСЕНКО) було проведено учасниками Партнерства вихід на запропоновані об’єкти з подальшим їх оглядом, фіксацією і визначенням обсягів робіт, які потрібно буде виконати найближчим часом до початку листопада цього року.
Розлогий виклад зробленого ми пропонуємо нашим читачам у наступному числі нашої газети. Але знову звертаємо увагу всіх на те, щ ... Читати далі »
Переглядів: 662 | Додав: pprosvita | Дата: 26.09.2013 | Коментарі (0)

У Кривому Розі відбувся 3-й міський фестиваль національних культур «Єдина родина – моя Україна». Як і два попередніх, він особисто мені запам’ятався мистецтвом криворізької влади та її охоронців «запрещать и не пущать», якщо згадати великого російського сатирика САЛТИКОВА-ЩЕДРІНА. Хоча, зрозуміло, що поєднати це зі святковим настроєм неможливо. Тож героями цьогорічного святкування виступили розфарбований металевий паркан, велика кількість міліції і «Беркуту» на ньому та ще й цивільних-«ряжених», які намагалися не допустити людей на «Арт-майдан», що біля приміщення Криворізького театру драми та музичної комедії до тих пір, доки не пройде з колонами святкувальників місцеве начальство. Та й пізніше вони тим парканчиком кольоровим обмежували кількість громадян, що хотіли підійти ближче. А міліція навіть не дозволяла до початку святкування сідати на лавочки н ... Читати далі »
Переглядів: 760 | Додав: pprosvita | Дата: 26.09.2013 | Коментарі (0)

1-17- 1990 р.- Київ. Голодування студентів, які вимагали відставки Голови Ради Міністрів УРСР, відмови уряду республіки від підписання Союзного договору, передачі місцевим органам влади майна КПРС та ВЛКСМ на території України, відбування юнаками України військової служби за межами республіки лише на добровільних засадах, перевиборів Верховної Ради УРСР.
2- 1906 р. - (за новим стилем) – народився Іван БАГРЯНИЙ (ЛОЗОВ’ЯГІН), видатний український письменник, публіцист і громадсько-політичний діяч, удостоєний у 1992 році Державної премії України імені Тараса Шевченка за романи „Сад Гетсиманський” і „Тигролови” (посмертно).
3-6- 1917 р.- в Чигирині відбувся Всеукраїнський з'їзд вільного козацтва, делегати якого (200 чол.) представляли 60-тисячне козацтво й затвердили статут організації, а також обрали Генеральну раду на чолі з генералом Павлом СКОРОПАДСЬКИМ.
4- 1891 р.- народився Юрій КЛЕН, український поет. Помер 30 жовтня 1947 р.
5- 1899 р. – народився Олекса ... Читати далі »
Переглядів: 1001 | Додав: pprosvita | Дата: 26.09.2013 | Коментарі (0)

Після 19-ї години 19-го вересня у актовому залі колись дуже потужного рудоуправління імені Кірова відбулася важлива для нашого міста (та й не тільки для нього) подія., яка з часом може набути особливого звучання в нашій пам’яті, хоч усе відбувалося в присутності менше сотні людей. А справа в тому, що до Кривого Рогу завітав (перед цим відвідавши село Недайводу Криворізького району) всеукраїнський автомайдан, який був зініційований Асамблеєю громадських організацій малого і середнього бізнесу України. Серед ініціаторів цього утворення є, наприклад, громадські організації «Вільний простір», «Правовий простір», «Самоврядна громада» та інші.
До нас прибули представники з різних регіонів України. Серед них – Ігор ГУРНЯК із Львівщини, Рімма БІЛОЦЕРКІВСЬКА та Ігор ЗАПРУДСЬКИЙ з Луганщини, Інна ПЛОТНІКОВА з Київщини, Володимир ФОЛМІЦЬКИЙ з Кривого Рогу та і ... Читати далі »
Переглядів: 919 | Додав: pprosvita | Дата: 26.09.2013 | Коментарі (0)

Для мешканців села Недайвода Криворізького району Дніпропетровської області ці вересневі дні позначилися справжнім шоком: два десятки міліцейських; майже, як під час давно забутих облав, у пошуках доказів складу злочину методично прочісували село, допитуючи кожного мешканця. Голова районної ради, екс-депутат Верховної ради України пан МЕЛЬНИК власною особою доклався до пошукових робіт, намагаючись не пропустити можливого проведення позачергової сесії сільської ради, своєю присутністю вплинути на волевиявлення сільських депутатів і особисто оцінити зібрані громадськістю підписи. Адже саме підписи зчинили мобілізацію всіх наявних у районі правоохоронців і стали приводом для порушення кримінальної справи номер 12013040450001028 за ознаками ст. 353 Кримінального кодексу України («Самовільне присвоєння владних повноважень чи звання посадової особи») щодо громадянина ДЬЯКОВА Миколи Миколайовича. А дії його, з огляду на пануючі в області, та й у всій Україні, порядки, насправді несуть неабияк ... Читати далі »
Переглядів: 670 | Додав: pprosvita | Дата: 26.09.2013 | Коментарі (0)

Українська Гельсінська спілка з прав людини розшукує зухвалих порушників прав людини аби вручити їм Головну Антипремію Країни «Будяк 2013». Особливі прикмети: пишуть закони, які порушують права людини, обмежують права людини, несправедливо засуджують чи притягають до відповідальності.
Номінантів на Антипремію визначають українці. Кожен може подати заявку до оргкомітету «Будяка» та висунути свого номінанта.
Антипремія "Будяк року” була заснована з метою привернення уваги громадськості до брутальних порушень прав людини, що відбулися в державі упродовж року, та стимулюють суспільну дискусію щодо небезпечних для прав людини тенденцій у країні.
Минулого року «Будяками» стали: Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ, Голова Верховної ради Володимир ЛИТВИН, Центральна виборча комісія, народний депутат Василь ГРИЦАК Харківська міська рада та Хар ... Читати далі »
Переглядів: 678 | Додав: pprosvita | Дата: 26.09.2013 | Коментарі (0)

20-й форум видавців у Львові – це дуже визначна подія у світі культури України. Навіть більше – за своєю потужністю (а про це невідворотно свідчать цифрові показники) він має створити непересічний вплив на культурний розвиток українців і на систему знань. На такі оптимістичні висновки надихають цифри, наведені на сайті Форуму: www.bookforum.ua Тож ось яка (коли навіть оцінювати дуже стисло) вимальовується картина.
Там було проведено за період з 10-го по 15-те вересня 819 заходів. Форум відвідали 281 видавець і книготорговець, серед 446-ти учасників цих заходів (а ще ж – і десятків тисяч глядачів) було 362 автори із 23-х країн світу. На Форумі видавців було акредитовано більше півтисячі (а якщо точніше – 514) журналістів. Зафіксовано, що рекордну кількість відвідувачів сайту www.bookforum.ua (як це не дивно декому) встановила п’ятниця 13-го верес ... Читати далі »
Переглядів: 1913 | Додав: pprosvita | Дата: 26.09.2013 | Коментарі (0)