PP

     Вівторок, 23.04.2024, 23:51



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Вересень » 26 » Творення територіальної громади – кримінал!..
16:11
Творення територіальної громади – кримінал!..
Для мешканців села Недайвода Криворізького району Дніпропетровської області ці вересневі дні позначилися справжнім шоком: два десятки міліцейських; майже, як під час давно забутих облав, у пошуках доказів складу злочину методично прочісували село, допитуючи кожного мешканця. Голова районної ради, екс-депутат Верховної ради України пан МЕЛЬНИК власною особою доклався до пошукових робіт, намагаючись не пропустити можливого проведення позачергової сесії сільської ради, своєю присутністю вплинути на волевиявлення сільських депутатів і особисто оцінити зібрані громадськістю підписи. Адже саме підписи зчинили мобілізацію всіх наявних у районі правоохоронців і стали приводом для порушення кримінальної справи номер 12013040450001028 за ознаками ст. 353 Кримінального кодексу України («Самовільне присвоєння владних повноважень чи звання посадової особи») щодо громадянина ДЬЯКОВА Миколи Миколайовича. А дії його, з огляду на пануючі в області, та й у всій Україні, порядки, насправді несуть неабиякі загрози для існуючого безальтернативного формування владного апарату.
Микола Миколайович разом зі своєю дружиною Світланою Вікторівною, депутатом сільської ради, наважилися стати ініціаторами створення Територіальної громади села Недайвода. Створений комітет громадських представників села зібрав 466 підписів односельців, що на 105 підписів перевищило передбачену законом норму. 11 серпня 2013 року на зборах представників була створена перша за народною ініціативою на Дніпропетровщині територіальна громада, головою якої було обрано Миколу Миколайовича ДЬЯКОВА, і прийнятий статут громади. Статут, складений у відповідності з українським законодавством, містить посилання на міжнародні норми і прийнятий за прописаними законом процедурами.
Чашу терпіння районних бонз переповнило звернення голови Територіальної громади до сільської ради з проханням зареєструвати громаду на позачерговій сесії. Ось тоді голова сільської ради пані Людмила Василівна ТРЮХАН, яка до цього вичікувально спостерігала за громадською активністю, і подала заяву про викритий нею «злочин», вчинений головою новоствореної Територіальної громади.
Вражаюча безпардонність влади району у протистоянні творенню громадських інституцій викликає подив і протести з боку широкої громадськості. 19-го вересня учасники Автомайдану – активісти Асамблеї малого та середнього бізнесу України та Вільного простору, партнерських організацій з українськими громадами – провели солідарну зустріч з громадою села Недайвода та представниками громадських організацій міста Кривого Рогу.
А тим часом слідчі дії, парадоксальні за своїм задумом, тривають…

Микола КОРОБКО
Переглядів: 668 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: