PP

     Четвер, 18.04.2024, 09:37



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Травень » 10 » Зробимо Україну чистою. Зробимо Кривий Ріг чистим
14:03
Зробимо Україну чистою. Зробимо Кривий Ріг чистим
ДРУГИЙ рік поспіль Всеукраїнське громадське об'єднання рух добровольців «Простір свободи» та Криворізьке правозахисне товариство проводять у Кривому Розі акцію «Зробимо Україну чистою». І другий рік поспіль і в міськраді, і в райрадах ми не зустрічаємо великого розуміння і підтримки. Акція має на меті перевести енергію свідомих громадян України з площини зневіри і розпачу в площину творення нової української реальності. Цьогорічна акція готувалась декілька місяців. Координатори Олег ЗАБОЯК, Олег БИСТРИЙ, Олександр ЧИЖИКОВ визначили місця прибирання і анонсували акцію на місцевому телебаченні на ТРК «РУДАНА». Цього року в акції взяли участь близько двохсот волонтерів.
При підготовці до акції ми провели два вебінари координаторами різних міст України.
Акцією було охоплено чотири райони Кривого Рогу : Центрально-Міський, Дзержинський, Довгинцівський, Саксаганський. Прибирання велось в семи визначених точках, а саме :
1. Берег Карачунівського водосховища (дві точки прибирання).
2. Парк ім. газети «Правда» (колишній парк комсомольський).
3. Сквер біля колишнього кінотеатру «Космос».
4. Парк імені Богдана Хмельницького (від пам'ятника Б.Хмельницькому до ставка 11 квітня ).
5. Сквер піонерський ( вул. Революційна).
6. Парк «Дубки» ( біля вул. Космонавтів).
БУЛО ЗІБРАНО :
- 200 мішків пластикових пляшок ;
- 50 мішків кляних пляшок ;
- 150 мішків зі сміттям .
В Кривому Розі взяло участь в акції «Зробимо Україну чистою» майже 200 волонтерів з гімназії № 95, школи № 70 ,центру підготовки і перепідготовки кадрів, що на Карачунах, центру молодіжного руху м. Кривий Ріг, ВГО «Автономний ОПІР».
Матеріальними ресурсами ( рукавички і мішки)допомогли компанія «Акмілайт»,компанія супермаркетів «Ашан», ТОВ «ВКФ Геліос». Медіапідтримку в нашому місті надали газети «Промінь просвіти» «Рекламні вікна Кривбасу», Інтернет видання сайт kr.2012, 1kr.ua та вебсторінка на фейсбуці ЗУЧ-Криворізька локація.
Підсумовуючи результати цьогорічної акції, на наш погляд, треба батькам і вчителям навчати дітей ЕЛЕМЕТАРНИМ ОСНОВАМ ЕКОЛОГІЇ і підтримки навколишнього середовища в чистому стані біля будинків проживання, в парках, скверах, а в нашому екологічно проблематичному місті в разі ЗАСМІЧЕНННЯ ПАРКІВ І ЗЕЛЕНИХ ЗОН наше життєве середовище перетворюється в жахливі умови існування, так як до забрудненого повітря і води додається проблема ЗАСМІЧЕНИХ парків і скверів берегів наших проблемних річок.
Координаторами акції в Кривому Розі були і залишаються
Олег ЗАБОЯК - моб.тел. 096-250-26-80
Олександр ЧИЖИКОВ - моб. тел. 098-893-42-93
Олег БИСТРИЙ - моб. тел. 097-474-79-43

Додаток:




світлини з акції «Зробимо Україну чистою - 2012» - 28 квітня .

Олег ЗАБОЯК, Олександр ЧИЖИКОВ , м. Кривий Ріг.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1142 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: