PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 01:58



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Березень » 27 » «Зробимо Україну чистою!» - 16 квітня 2011 року
15:12
«Зробимо Україну чистою!» - 16 квітня 2011 року
14 грудня 2010 року о 12-00 в приміщенні прес-центру «РІА Новини» відбулась презентація національної кампанії «Зробимо Україну чистою!» («Let’s do it Ukraine!»), яка успішно проводиться в країнах Європи, заохочуючи понад 1 мільйон волонтерів одночасно, в той самий день виходити на вулиці міст, щоби зробити чистішими парки, вулиці та околиці своїх міст. 16 квітня 2011 року ініціатори національної кампанії «Зробимо Україну чистою!» планують зібрати понад 50 тисяч волонтерів по всій Україні для прибирання зелених зон від сміття. А мета кампанії – змінити ставлення українських громадян до життєвого простору та прищепити в суспільній свідомості потребу не смітити й дбати про довкілля. Також, ініціатори мають на меті об’єднати поодинокі заходи, які проводять різноманітні компанії та організації в Україні, в один потужний рух національного масштабу.
Юрій ПИВОВАРЕНКО, координатор «Let’s do it Ukraine», зазначив: «Зробимо Україну чистою!» - є ініціативою групи людей, котрі працюють з екологічною тематикою та мають доступ до міжнародної практики. Наше завдання - не просто прибрати міста на один день. Я більш ніж упевнений, що людина, котра вчора вийшла на прибирання, не кине сміття на вулиці сьогодні. Ми хочемо змінити свідомість людей, а значить зробити українців кращими».
Історія подібних за змістом заходів уже налічує 15 аналогічних проектів, які були реалізовані у 8 країнах світу в 2010 році. Рекорд побила Словенія, котра при населенні в 2 мільйони чоловік зуміла вивести на прибирання 250 тисяч людей.
У Кривому Розі національну кампанію готові підтримати представники таких громадських організацій: «Рух добровольців "Простір Свободи”, Криворізьке міське об’єднання Всеукраїнського товариства "ПРОСВІТА” імені Тараса ШЕВЧЕНКА, Спілка офіцерів України,ГО "КРІК”, МПЦ "SHELTER+” 3 і 10 квітня Криворізькі організації, які підтримали захід, планують провести координаційні збори щодо організації акції «Зробимо Україну чистою» в Кривому Розі. Звертаю увагу всих хто долучатимется до акції на сайт http://letsdoit.org.ua/ Телефонуйте з пропозиціями на телефон:098-893-42-93

Олександр ЧИЖИКОВ, координатор акції в Кривому Розі.

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 887 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: