PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 00:08



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Вересень » 18 » «Золотий тризуб» назвав своїх перших лауреатів (фото +відео)
18:28
«Золотий тризуб» назвав своїх перших лауреатів (фото +відео)
Цього року Всеукраїнське літературне об’єднання «Кобзар» з нагоди відзначення 20-річчя незалежної Української держави заснував і провів на теренах України конкурс «Золотий тризуб, який тепер буде проходити регулярно. Його учасниками стали автори патріотичних поезій майже із усіх областей України. І 23 серпня у Національному музеї літератури України відбулося нагородження лауреатів та переможців конкурсу. За його умовою кожний із учасник мав право надіслати лише один вірш патріотичного змісту.
Тож голова об’єднання Петро ПАПЕТА після вступного слова голови журі відомого українського поета Володимира ШОВКОШИТНОГО оголосив переможців і перших лауреатів «Золотого тризубу». Це було близько 40 чоловік, і майже всі вони приїхали на нагородження. Щоправда, не змогла приїхати Ганна КОСТІВ-ГУСКА, яка мала отримати головний приз: «Золотий тризуб».
Приємно відзначити, що серед лауреатів цього конкурсу було аж три представники із Дніпропетровщини. Це Петро ДІНЕЦЬ із Дніпропетровська, поет-ветеран, якому виповнилося вже 82 роки, голова літературного об’єднання «Лілея» з міста «Дніпропетровська Наталія ФЕДЬКО, а також редактор нашої газети «Промінь Просвіти» Сергій ЗІНЧЕНКО.
Лауреати, які приїхали на нагородження, із радістю оглянули експонати Національного музею літератури, отримали подарунки й обіцянку, що вірші лауреатів «Золотого тризубу» наступного року будуть видані окремою збіркою із зазначенням, що конкурс було організовано й проведено до 20-річчя незалежності України.

Олена МАКОВІЙ

На світлинах:


Наталя ФЕДЬКО


Сергій ЗІНЧЕНКО

Відео про Петра ДІНЦЯ

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1199 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: