PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 12:44



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Серпень » 16 » ЗАКРИТИЙ КЛУБ РУЇНОТВОРЦІВ (Духовні “родичі” ПУТІНА за роботою)
08:32
ЗАКРИТИЙ КЛУБ РУЇНОТВОРЦІВ (Духовні “родичі” ПУТІНА за роботою)

Що б там не було, а чудового скверу навпроти церкви на самому початку проспекту Карла МАРКСА вже немає. Його зачистили (якщо використовувати поняття, близькі до війни). На інформацвійний запит редакції нашої газети до міського голови щодо цього й щодо того, що там за невідома група діє, яка з часом обгородилась парканом, надійшла така відповідь:
“За дорученням заступника міського голови ВЕРБИЦЬКОГО Г.П. розглянуто Ваше звернення щодо будівельних робіт у сквері біля кінотеатру ім. В.І.ЛЕНІНА на проспекті Карла МАРКСА. Відповідно до програми соціально-економічного розвитку міста Кривого Рогу, яка затверджена рішенням Криворізької міської ради від 26.12.2012 №1561 “Про виконання Програми соціально-економічного розвитку міста Кривого Рогу, роботу виконкому міськради в 2012 році та затвердження Програми соціально-економічного розвитку міста Кривого Рогу на 2013 рік” передбачено будівництво об'єкта: “Проспект Карла МАРКСА, м. Кривий Ріг — реконструкція”, замовником якого визначено управління капітального будівництва виконкому Криворізької міської ради.
На замовлення управління капітального будівництва виконкому Криворізької міської ради розроблено робочий проект “Проспект Карла МАРКСА, м. Кривий Ріг — реконструкція”, до складу якого входить реконструкція скверу біля кінотеатру ім. В. І. ЛЕНІНА, а саме:
• будівництво фонтану з насосною станцією;
• пішохідні алеї з елементами благоустрою та озеленення;
• реконструкція пам'ятника монументального мистецтва “Братська могила”.
По зазначеному проекту отримано позитивний звіт ДП “Укрдержбудекспертиза» у Дніпропетровській області та дозвіл на виконання будівельних робіт в Державній архітектурно-будівельній інспекції України. На виконання ДБН А.3.1-5-2009 “Організація будівельного виробництва” генеральним підрядником ПАТ “Криворіжіндустрбуд” виконано огородження будівельного майданчика. Відповідно до акту обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню на території Центрально-міського району від 15.07.2013 отримано рішення від 09.04.2013 №126 Центрально-міської районної у місті ради “Про надання дозволу на знесення зелених насаджень”.
Керуючись рішенням Криворізької міської ради від 28.08. 2013 №2174 “Про внесення змін до Тимчасового порядку розміщення об'єктів містобудування та надання вихідних даних для їх проектування” та тим, що вищезазначений об'єкт входить до Генерального плану м. Кривий Ріг, громадські слухання не проводилися”.
З цієї відписки зрозуміло, що замість знищеного за рішенням місцевої влади скверу будуть тепер «пішохідні алеї з елементами… озеленення». А зі світлин до цього матеріалу видно, як «господарювали» виконавчі сили місцевих руїнотворців. Причому діяли «гібридно», як ті «зелені чоловічки» від ПУТІНА в Криму. Бо й досі на паркані, який виріс навколо «фронту робіт», немає жодної інформації (хоч пішов уже третій місяць після того, як вони почали пиляти дерева перед Трійцею, перед Зеленими святами) про те, хто ж тут працює і що має бути на місці знищеного скверу. Коли я заходив туди фотографувати, то будівельники або кричали, щоб ішов звідти, або ж камеру закривали, а то й просто відмахувалися, коли я посвідчення показував, і казали, що тут «стройка ідьот».
Тобто, закритий клуб руїнотворців (а по іншому я не можу назвати тих, що таке вчиняють) продовжують у нашому місті руйнівні роботи. Не вірите? То подивіться на автошляхи, на тротуари, на багато років (і десятиліть) не ремонтовані будинки, на порожнє місце над берегом Саксагані, де колись були верби… Хіба таке має робити наша, справді українська, влада? Тож недаремно і відповідь така: назвали сквер біля кінотеатру ЛЕНІНА, якого вже тут давно немає, а там же тепер церква стоїть. Тож осліпли вони, чи що? Ні, то вони підказують, звідки вони і на кого насправді моляться.






Сергій ЗІНЧЕНКО
Переглядів: 629 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: