PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 15:16



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Вересень » 14 » Захист «ТВі»: мітинги, судові заборони, опозиціонери і ШУСТЕР
20:51
Захист «ТВі»: мітинги, судові заборони, опозиціонери і ШУСТЕР
Близько 5 тисяч мітингувальників зібрались у Києві на Михайлівській площі на підтримку телеканалу «ТВі». Перед прихильниками виступили провідні журналісти каналу. Аналогічні акції відбулися у суботу і в регіонах України.
Учасники протесту тримали прапори з написом «ТВі» – останній рубіж свободи» та транспаранти з лозунгами: «Влада боїться правди», «Жодна цензура не спасе режиму корупції», «Поверніть чесні новини». Біля сцени, з якої виступали організатори та запрошені, вивісили банер з вимогами колективу телеканалу «ТВі». Зокрема, телеканал вимагає припинити репресії проти незалежних ЗМІ та тиск на журналістів, відновити мовлення «ТВі» у повному обсязі в усіх регіонах. Також колектив телеканалу вимагає відставки членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та припинення цензури у ЗМІ і при цьому забезпечення мовникам рівного доступу до поширення телепродукту.
Підтримати канал на Михайлівську площу прийшли провідні українські опозиціонери. Зокрема, на мітингу виступив Арсеній ЯЦЕНЮК, Анатолій ГРИЦЕНКО, Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО, Богдан БЕНЮК, Ірина ГЕРАЩЕНКО та інші. На мітингу виступили солідарні з «ТВі» музиканти. Акція почалась із міні-концерту гурту «Тартак». На площі кореспондент радіо «Свобода» також помітив телеведучого Савіка ШУСТЕРА та регіонала Василя ГОРБАЛЯ.
Мітинги на захист телеканалу «ТВі» відбулися й у багатьох обласних центрах України, зокрема, у Запоріжжі, Луганську, Чернігові.

Харків і Житомир мітингували попри судову заборону

Понад сто харків’ян, представників політичних та громадських організацій, попри заборону суду, доєдналися до всеукраїнської акції на підтримку телеканалу «ТВі». Люди висловили підтримку телеканалові та протест проти утисків свободи слова біля пам’ятника Шевченкові, повідомляє кореспондент радіо «Свобода». У руках вони тримали плакати із надписами: «Геть руки від «ТВі», «Ми любимо «ТВі», «Харкове, вставай на захист «ТВі».
За словами співорганізатора акції Вікторії ЧЕРЕВКО, захід не політичний і проходить без партійної символіки, хоч на ньому і були присутні представники опозиційних політичних партій. Спершу акцію на підтримку телеканалу організатори планували провести на площі Свободи. Проте Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов міськради і заборонив проведення акції.
У Житомирі, незважаючи на заборону суду, організатори теж провели акцію «Захисти «ТВі» – підтримай свободу слова!». Акція відбулася не в тому місці, де її планували провести раніше (Соборна площа, 1), а трохи далі – біля фонтану на Соборній площі. Участь в акції взяло близько 100 осіб. У п’ятницю суд у Житомирі за позовом міськради заборонив проведення на центральній Соборній площі міста акції на підтримку телеканалу «ТВі».
Канал припинили транслювати у більш як 60 кабельних мережах по всій Україні. Керівник телеканалу «ТВі» Микола КНЯЖИЦЬКИЙ неодноразово заявляв, що відключення каналу у регіонах відбувається за прямою вказівкою Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. У свою чергу, голова Нацради з телерадіомовлення Володимир МАНЖОСОВ заявив, що Нацрада проведе моніторинг провайдерів програмної послуги, які мають транслювати телеканал «ТВі» у своїх мережах. Він також спростував заяви, що канал відключають за вказівкою Нацради.

Сайт радіо «Свобода», 8 вересня 2012 року
Переглядів: 685 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: