PP

     Субота, 20.04.2024, 06:47



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Серпень » 16 » Вони не хочуть служити нам, криворіжцям
08:25
Вони не хочуть служити нам, криворіжцям

За останній рік кожен із нас набагато повніше почав відчувати себе громадянином України. Поняття «Українець» закарбувалося у наших душах і тепер звучить значно потужніше, ніж раніше. Бо ми усвідомили важливість думок кожного з нас і можливість впливати на владу в країні. Ми навчилися нести відповідальність за зроблене із одночасним бажанням самим формувати своє майбутнє.
Я, мешканець мікрорайону «Зарічний» (як і більшість із нас) пройшов шлях із «совкового» дитинства, важких 90-х і до становлення нової незалежної України. Гадаю, що й інші криворіжці так відчувають крізь час і люблять та пишаються своєю Батьківщиною, А ще - хочуть змінити життя на краще. Крім основних загальних проблем нашого життєвого рівня, освіти, медичного обслуговування нас всіх турбує питання благоустрою нашого району як одного з аспектів гарного життя, але з цілої низки причин ми не можемо впливати на даний процес у нашому місті і влада залишає нас із нашими проблемами наодинці.
Моя думка може здаватися на перший погляд категоричною, але пропоную звернутися до фактів. А вони переконують, що в одному з економічних центрів України, в Кривому Розі, за довгі роки не здійснювалося жодних намагань щодо благоустрою нашого району, довгі роки не проводилися ремонти доріг, під’їзних шляхів до будинків, обладнання пішохідних переходів, газонів. А чи можемо ми пригадати, коли масово востаннє приводилися в належний стан ліфти та під’їзди? Ми відчуваємо байдужість влади до розв'язання наших проблем що це для неї вже стало нормою життя. Чому так відбувається? Скоріш за все, це пояснюється тим, що представники влади не прожиають в нашому районі і не мають бажання займатися нашими щоденними турботами, не мають жодного бажання ініціювати заходи з благоустрою території, а тим більше - вкладати в це гроші. З моменту правління Партії регіонів місцева влада повністю виключила справедливий перерозподіл коштів по районах міста. На сьогодні та патрія не існує, а проблема залишилась. Дивує та бентежить те, що рішення про перерозподіл коштів приймають люди, які не живуть у Кривому Розі. З цією ситуацією не можна миритися і треба усвідомлювати що тільки ми, земляки Криворіжжя, своїми діями можемо змінити дану реальність.
Та чи можемо ми змінити ситуацію, аби вона склалася на краще? Здатність змінити своє життя є у кожної людини. І в даному випадку люди, об’єднані однією метою, можуть ефективно реалізувати поставлені задачі. Прикладом наведення ладу та порядку на території нашого району можуть бути навіть такі незначні кроки, проведені спільно мешканцями району, як створення новітніх подвір'їв, майданчиків, місць відпочинку, проведення ремонту під’їздів та спільних комунікацій. Але чому влада не хоче взяти за основу такі намагання спільноти, щоб зробити життя нашого району більш зручним, комфортним та сучасним? Є очевидним, що це не входить у плани тих людей, які представляють сьогодні місцеву владу. Тому вирішення всіх буденних негараздів покладено на плечі мешканців будинків району.
Але якщо так, то хочеться запитати: “А навіщо нам така місцева влада, яка виконує формальну функцію та не несе ніякої відповідальності за життєдіяльність нашого міста? Яку користь вони принесли окрему кожному мешканцю, чим покращили вони наше життя та посприяли у вирішенні проблем?” Відповідь очевидна: представники місцевої влади більш за все зацікавленні у своїх особистих (політичних та матеріальних) інтересах. Тож вони і не намагаються виконувати функції, покладені на них законом . Вони не бажають покращення життя для нас, криворіжців, у цей важкий час.
Андрій НЕМЧЕНКО,
житель мікрорайону “5-й Зарічний”.

Переглядів: 486 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: