PP

     Середа, 24.04.2024, 04:56



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Грудень » 28 » «Вітаю я сніжинок дружні зграї…»
16:45
«Вітаю я сніжинок дружні зграї…»
Переплетіння ніжності з прагненням польоту, гумору й навіть сарказму – із намаганням дуже серйозно поставитись до того, що навколо відбувається… Ці риси притаманні творчості молодої поетки Наталі ФЕДЬКО з Дніпропетровська, де вона веде літературне об’єднання «Лілея». Хоч вона має життєвий досвід тільки трохи більше двох десятиліть, зате в творчому доробку – уже аж п’ять поетичних збірок. Лірика Наталі ФЕДЬКО зіткана зі своїх переживань і роздумів, а стартом і приводом до написання може бути будь-що, бо найголовніше – це її реакція, експресія на побачене. Вона особлива, викладена у змінних ритмах і прагне розширення поля для відтворення своїх почуттів. І коли вона говорить: «Вітаю я сніжинок дружні зграї», то це вона освідчується в любові до життя. А ще одну непересічну особливість її творчості відзначив член Національної спілки письменників Анатолій ШКЛЯР:
«Деякі твори засвідчують, що маємо в особі Наталі ФЕДЬКО потенційного прозаїка. Я міг би назвати чимало імен талановитих авторів, які прийшли в літературу завдяки поезіям. А згодом звернулися до прози. Втім, це не означає, що не можна все життя писати гарні вірші. Усе залежить від людини, від складу її характеру. Що б там не було, я впевнений, що творча індивідуальність Наталі могла б яскраво відобразитись і в прозі».
Щодо прози – це поки що припущення, але сьогодні – це зимове свято поезії Снігуроньки із Січеслава, яка, долаючи перешкоди на своєму життєвому шляху, розвивається як насичена полум’ям творчості людина. І ось це – найголовніше.

Сергій ЗІНЧЕНКО
НА СВІТЛИНІ:


обкладинка п’ятої збірки поезій Наталі ФЕДЬКО під назвою «Дві долі грали дощ».
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 878 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: