PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 07:41



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Грудень » 24 » Війна з Україною відійшла на другий план для росіян: падіння рубля вже важливіше - опитування
19:28
Війна з Україною відійшла на другий план для росіян: падіння рубля вже важливіше - опитування
Результати останніх опитувань, проведених міжнародними дослідницькими компаніями GfK і Synovate Comcon, свідчать, що росіяни відчули настання економічної кризи. Теми зростання цін, девальвації рубля, необхідності економії власних коштів у четвертому кварталі за своєю значимістю для опитаних росіян вперше за останні місяці випередили тему військових дій в Україні. Російські споживачі мають намір економити - це підтверджує Synovate Comcon. Майже половина респондентів заявили, що починаючи з листопада через кризу вони почали активно економити на всіх споживчих категоріях, повідомляє РБК. 49% економічно активного населення великих міст стали економити на товарах тривалого користування, 42% урізали витрати на послуги, 39% - на продукти харчування. У всіх цих категоріях число громадян, що заощаджують, зросло у порівнянні з даними третього кварталу 2014 року на 3-7 п. п.
У листопадовому опитуванні внутрішні економічні проблеми вперше за 5 років потрапили в топ-3 актуальних. Головною темою останнього місяця стало різке падіння курсу рубля (так вважають 75% опитаних), другою - війна в Україні (67%), третьою - економічна криза в Росії (59%). У третьому кварталі топ-3 виглядав так: війна в Україні (82%), російські продовольчі контрсанкції (59%) та санкції щодо Росії (55%). Відзначимо, стрімке падіння російського рубля породило справжню паніку: пересічні громадяни масово забирають вклади з банків, а бізнесмени терміново виводять капітали за кордон. На думку голови Комітету громадянських ініціатив Олексія Кудріна, Росія в 2015 році увійде в повноцінний економічну кризу, ВВП впаде навіть при зростанні цін на нафту до 80 доларів за барель.

NEWSru.ua, 23 грудня 2014 року
Переглядів: 511 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: