PP

     Четвер, 28.03.2024, 22:21



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Грудень » 28 » Видавництво Києво-Могилянської академії в Кривому Розі
16:47
Видавництво Києво-Могилянської академії в Кривому Розі
У нашому місті нещодавно побували представники видавництва Кєво-Могилянської академії.Воно було створене в 1996 році для задоволення потреб студентів університету, широкого загалу в україномовних підручниках, начальних посібниках та іншої навчальної продукції.Там дбайливо підтримують традиції просвітництва і друкування, започаткованих в Академії майже чотири століття тому. Тож, побувавши в Кривому Розі, вони зустрілися зі студентами й викладачами Криворізького державного педагогічного університету.
У складі делегації був і наш земляк Сергій ГІРИК, який представив новинки видавництва.
ГІРИК: «Що стосується літератури, то найцікавіший сегмент її – література з історії. В першу чергу, - це академічний двотомник з історії козацтва, підготовлений колективом Інституту Академії наук України, це книги, який пише наш постійний автор Тарас Васильович ЧУХЛІБ, старший науковий співробітник названого Інституту. А також книги на теми історії вже 20-го століття. Зокрема, - історії періоду Радянського Союзу (серія видань документів), що готувалася до 2010 року спільно з архівом Служби безпеки України. На даний момент побачили світ чотири томи видання, вже готується до друку і можливо все-таки вийде і п’ятий том цієї серії. А до неї включені розсекречені документи СБУ. І ще – книги з перекладами. Наприклад, у 2010-му році ми видали книгу Нормана НАЙМЕРКА «Геноциди СТАЛІНА», причому – в рекордні терміни: через три місяці після того, як вийшло англомовне видання. Це із перекладів і книги з економіки й політології; зокрема, видали збірку статей про Україну Зигмунда БЖЕЗІНСЬКОГО, книги на тематику глобалізації, серед яких – праці лауреата Нобелівської премії з економіки Джозефа СТІГЛІЦА, відомого американського політолога польського походження Зигмунда БАУМЕНА, економіста Йозефа ШУМПЕТЕРА, який виріс в Україні й викладав у Чернівецькому університеті, а потім був міністром фінансів Австрії, а закінчив свій творчий шлях як професор Гарвардського університету. Його класична праця «Теорія економічного розвитку» вважається однією з основних у списку творів для фахівців з економіки й економічної теорії на Заході на рівні з працями Карла МАРКСА, Леопольда фон МІЗЕСА та інших.
З того, що готується у нас до друку зараз, то найцікавіше – це перекладні проекти. Серед них, наприклад, можна назвати ті, що виходять в серії «Бібліотека журналіста», переважно навчальні видання. Зараз ми готуємо найкращий на даний момент в Європі підручник з журналістики Іва АНЬЄ. Він так і називається «Підручник з журналістики», і він виходив у Франції. Сподіваємося, що в 2012-му році ми його встигнемо видати, бо на Новий рік уже матимемо його повний переклад. Незабаром вийде в моєму перекладі Антологія польської політичної думки «Про Україну і українців», а в перекладі професора Києво-Могилянської академії Юрія МИЦИКА – монографія Анджея ПЕРНАЛЯ про міжнародне становище Речі Посполитої в її стосунках з Україною в 16-17-му століттях»

Підготувала Олена МАКОВІЙ

На світлині:


Сергій ГІРИК представляє книги видавництва.
Переглядів: 1087 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: