PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 02:56



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Лютий » 17 » Вибори до місцевих рад готові блокувати
21:31
Вибори до місцевих рад готові блокувати
Мери міст України готові блокувати вибори до місцевих рад у травні цього року, якщо не повернеться мажоритарний принцип їх формування. Як заявив “Німецькій хвилі” президент Всеукраїнської асоціації міст України Іван Куліченко, реалізація сценарію з блокуванням місцевих виборів можлива у разі, якщо центральна влада не виконає вимоги, які голови міст, сіл та селищ України висунули під час Національного конгресу місцевого самоврядування.
Боротьба за мажоритарний принцип
Сільські, селищні та міські голови України вимагають повернути населеним пунктам територіальний, тобто мажоритарний принцип формування місцевих рад. На їхнє переконання, партійне представництво “відірвало” депутатів від реальних проблем територій, замінивши їх партійною дисципліною та “відпрацюванням” політичних технологій на місцевому рівні.
Як говорить Іван Куліченко, незалежно від географії, розміру та політичних вподобань більшості населення, місцеві органи влади по всій Україні стикаються з одними і тими самими проблемами: комунальні негаразди, розбудова інфраструктури, формування бюджетів. Їхнє рішення, переконані представники місцевого самоврядування, партійне представництво просто унеможливлює.
Механізм блокування
У разі ігнорування цієї вимоги, зазначає Куліченко, голови місцевих рад готові не підписувати рішення про скликання сесій, які мають формувати виборчі комісії для місцевих виборів, що унеможливить вибори до місцевих рад. Крім того, голови українських міст вимагають скасувати надмірні вилучення у центр з місцевих бюджетів.
“Не може бути такого правила, що зароблені нами гроші акумулюються у Києві і звідти за рішенням згори розподіляються у міста та села”, - наголошують представники Національного конгресу місцевого самоврядування . Зокрема, вони вважають, що у місцевих бюджетах має залишатися 10% надходжень з прибутків місцевих підприємств всіх форм власності, 100% екологічного та транспортного збору.
Автор: Олена УСЕНКО,
редактор: Леся ЮРЧЕНКО,
Радіо «Німецька хвиля».
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1203 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: