PP

     Субота, 20.04.2024, 08:39



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Листопад » 12 » Українські журналісти пікетували посольство РФ
19:53
Українські журналісти пікетували посольство РФ
Київська незалежна медіа-профспілка влаштувала пікет біля посольства Російської Федерації в Україні. Журналісти зібралися на знак протесту проти побиття їхнього російського колеги Олега КАШИНА. Учасники пікету тримали плакати з портретом побитого журналіста і плакати зі зверненням до російського президента і прем’єра - "МЕДВЕДЄВ і ПУТІН, знайдіть кривдника Олега КАШИНА!". Також учасники пікету зробили символічний акт: вони поклали біля посольства металеві прути та закликали керівництво Росії здати прути на металобрухт і ніколи більше їх не застосовувати. Голова комітету Київської незалежної медіа-профспілки Юрій ЛУКАНОВ передав до посольства листа від імені КНМП з вимогою знайти злочинців, які побили журналіста.
"Закликаємо провести об'єктивне розслідування і покарати винних відповідно до закону, це є справою честі для Вас і Вашої команди. Ми закликаємо Вас до цього. Інакше справа КАШИНА ляже незмивною плямою на репутацію російської влади. Інакше вона буде мати найнегативніші наслідки і для України. А нам би цього дуже не хотілося", - сказано у листі.
НАПАДИ НА РОСІЙСЬКИХ ЖУРНАЛІСТІВ
Минулої суботи в столиці Росії Москві було жорстоко побито журналіста газети "Коммерсант" Олега КАШИНА, який досі залишається у лікарні. Невідомо, хто скоїв напад, але перед тим прокремлівська молодіжна організація заявляла, що хоче його покарати.
Держдепартамент США та ОБСЄ просять покарати нападників на Олега КАШИНА. Побиття журналіста газети "Коммерсант" Олега КАШИНА підтверджує тенденцію до насильства щодо представників ЗМІ в Росії, йдеться в заявах ОБСЄ і держдепу Сполучених Штатів. Підтримали звернення до російської влади журналістів, які вимагають довести розслідування до кінця, і міжнародні правозахисні організації Amnesty International і Freedom House.
Протягом кількох останніх днів в Росії були також здійснені напади на співробітника підмосковної газети "Жуковские вести" Анатолія АДАМЧУКА і на головного редактора газети "Саратовский репортер" Сергія МИХАЙЛОВА. В обох випадках потерпілі не виключають, що це пов'язано з їхньою професійною діяльністю.
СВОБОДА ПРЕСИ В УКРАЇНІ
У Харкові цього року у серпні зник головний редактор харківського тижневика "Новий стиль" Василь КЛИМЕНТЬЄВ. Його колеги пов’язали зникнення із професійною діяльністю. Водночас керівництво міліції розглядало серед версій і інсценування, і бізнесові справи журналіста. Одна з найгучніших кримінальних справ часів незалежності - про замовне вбивство журналіста Георгія ГОНГАДЗЕ досі не передана до суду. Окрім того, у родичів журналіста є побоювання, що слідство уникає пошуку справжніх замовників цього злочину.
У щорічному рейтингу свободи преси, який укладається міжнародною організацією "Репортери без кордонів", Україна впала до 131 позиції, опустившись на 41 сходинку з 90 місця рік тому.

http://www.bbc.co.uk/ukrainian/news/2010/11/101109_knmp_protest_kashyn_bo.shtml

Радіо «Бі-Бі-Сі», 9 листопада 2010 року

Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 848 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: