PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 19:41



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Березень » 1 » У Запоріжжі затримали злочинців, які відправили на рабську працю в РФ більше 100 українців
13:44
У Запоріжжі затримали злочинців, які відправили на рабську працю в РФ більше 100 українців
Співробітники управління по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, УМВС України в Запорізькій області затримали злочинну групу, до складу якої входили п'ятеро мешканців Запоріжжя. Члени цієї злочинної групи протягом кількох останніх років постачали до Російської Федерації дешеву робочу силу для будівництва залізниць у Сибіру, передає Інтерфакс-Україна. Як повідомляє центр громадських зв'язків ГУМВС України в Запорізькій області, слідство має інформацію про те, що понад 100 громадян України були переправлені злочинною групою в РФ. В даний час робота щодо встановлення осіб потерпілих триває. Робітникам, які вербувалися на території України, обіцяли гідну плату в доларах, харчування та проживання за рахунок роботодавця, медичне обслуговування.
"Реальні умови не мали нічого спільного з цією райдужної картиною. Сибір. 15-годинний робочий день, під час якого гастрабайтери повинні були укласти в 6-7 разів більше шпал, ніж їхні російські колеги. Раціон із запліснявілого хліба і дешевої крупи, звареної на воді. Гроші - лише на сигарети та чай. І обіцянки розрахуватися після закінчення терміну", - розповіли в ЦГЗ. Деякі українці намагалися тікати, але змушені були повертатися, тому що не могли подолати сотні кілометрів тайги. Крім того, при прийомі на роботу їх позбавляли документів. "Доля деяких працівників досі не відома. Про таких кажуть "зникли безвісти". Їх точна кількість поки що не встановлена. Як і загальна кількість тих, хто пройшов через "залізничне пекло", - відзначають в ЦГЗ.
У той же час особи, які надавали роботу за межами України, не бідували. В організатора злочинної групи є чотириярусний будинок у Запоріжжі, нерухомість в Арабських Еміратах та Іспанії, шикарні авто і великі кошти на банківських рахунках. Зараз майно членів групи заарештоване. Стосовно учасників злочинного бізнесу порушено кримінальну справу за ч.2 ст.149 Кримінального Кодексу України (торгівля людьми). За такі злочини законом передбачено позбавлення волі на строк від 5 до 12 років. Досудове слідство у справі триває.

NEWSru.ua, 24 лютого 2010 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1014 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: