PP

     Четвер, 25.04.2024, 06:45



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Квітень » 14 » У Криворізькому правозахисному
16:21
У Криворізькому правозахисному
ЕКСПЕРТИ ПРО ОЦІНКУ ВПЛИВУ НА ДОВКІЛЛЯ
В Інформаційно-просвітницькому Оргуському центрі (м. Київ) 2-го квітня 2015 року відбулося експертне обговорення проекту Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», а 3-го квітня у цьому ж приміщенні в рамках програми «Додаткова підтримка Міністерства екології та природних ресурсів України у впровадженні Секторальної бюджетної підтримки» був проведений семінар на тему «Оцінка імплементації Конвенції Еспо та Оргуської конвенції в Україні».
Проектом Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» передбачені правові та організаційні основи оцінки впливу на довкілля, що спрямовано на попередження та запобігання екологічної шкоди, забезпечення екологічної безпеки, охорони довкілля, раціонального використання і відтворення природних ресурсів у процесі прийняття рішень про здійснення господарської діяльності.
Прийнята на на IV Пан-Європейській Конференції Міністрів охорони навколишнього середовища в червні 1998 року в Оргусі Конвенція “Про доступ до інформації, участь громадськості в прийнятті рішень і доступ до правосуддя з питань, що стосуються навколишнього середовища”, відома під назвою Оргуська, визнала право кожної людини на доступ до екологічної інформації, право зацікавленої громадськості на участь у прийнятті рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються навколишнього середовища.
У представленому на семінарі проекті Аналітичної записки щодо поточного стану імплементації Конвенції Еспо та Оргуської конвенції в Україні констатовано, що Україна все ще перебуває у стані недотримання вимог названих конвенцій, тому без їх виконання неможливим є виконання вимог Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.
У підсумку проведення згаданих заходів, в яких взяв участь представник Криворізького міського правозахисного товариства Микола КОРОБКО, були вироблені рекомендації розробникам проектів та уряду щодо вдосконалення представлених до обговорення документів.
Переглядів: 629 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: