PP

     Вівторок, 23.04.2024, 19:16



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Березень » 28 » У Криворізькому правозахисному
22:34
У Криворізькому правозахисному
1. Недоліки в роботі Софіївської виправної колонії

16-го березня 2015 року на запрошення прокуратури Софіївського району Дніпропетровської області у комісійній перевірці дотримання керівництвом Софіївської виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Дніпропетровській області № 45 законодавства України «Про працю» взяв участь голова громадської організації «Криворізьке міське правозахисне товариство» Микола КОРОБКО.
Комісією встановлені факти неналежного і формального ведення документації щодо проведення виробничих інструктажів та дозволів на допуски до проведення робіт. Столярний цех працює лише для внутрішніх потреб, швейне виробництво працює зі значними перебоями лише з використанням давальницької сировини. На теперішній час до роботи залучаються не більше 20 осіб. З’ясована фактична відсутність бюджетного фінансування для підтримки виробничої діяльності установи.

2. Документальне кіно і пропаганда

З 20-го по 27 березня у Будинку кіно (м. Київ) відбувається перегляд фільмів 12-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. У фестивалі беруть участь всесвітньо відомі режисери, сценаристи, правозахисники. Як заявляють організатори фестивалю, «Головна тема цьогорічного фестивалю – “Пропаганда”. Пропаганди неможливо уникнути, її не можна знищити. Вона існує століттями й, очевидно, дедалі набуватиме більшого значення в нашому житті. Тому важливо правильно на неї реагувати, вміти її аналізувати, знати, як їй протистояти та як використовувати її заради просування базових цінностей демократії: прав людини, свободи та справедливості. Цього року увага всіх українців прикута до війни на Сході, яку називають гібридною, бо розв’язана вона задовго до пострілів – у першу чергу, зброєю медіа, зброєю пропаганди. У графічному образі ми поєднали два символи цієї війни: ми зобразили танк, із дула якого виривається промінь світла, як із кінопроектора. Бо знаємо, що кіно може бути зброєю зі значно більшою силою, ніж танк. Бо ця зброя має справу з контентом – тим, що мотивує людей і рухає ними. Із тим, що в людей у головах та в їхніх серцях, що змушує ненавидіти або любити, творити або руйнувати. Ми віримо, що чесне документальне кіно здатне захистити від зброї пропаганди. Про ці речі – пропаганду і силу мистецтва – ми будемо говорити на фестивалі 2015 року».
У перегляді фільмів фестивалю і відборі фільмів для показу їх в нашому місті в рамках Мандрівного фестивалю 2015 року від ГО «КМПЗТ» бере участь Олександр ЧИЖИКОВ.
Переглядів: 585 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: