PP

     Субота, 20.04.2024, 17:45



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Вересень » 14 » ЗАХИСТИМО свободу слова і своїми діями ЗУПИНИМО окупацію мовно-інформаційного простору України!
20:49
ЗАХИСТИМО свободу слова і своїми діями ЗУПИНИМО окупацію мовно-інформаційного простору України!
Мусимо бути гранично лаконічними і якомога точнішими, оскільки самих фактів і оцінок щодо утисків свободи слова й значного обмеження україномовного простору – надбагато, а місця в газеті – дуже мало. Сьогодні – тільки на прикладі ТВі. Основна увага – тому, що відбулося на акції захисту ТВі у Києві 8 вересня цього року. Там побувала журналістка Олена МАКОВІЙ, кореспондентка «Променя Просвіти», активістка Всеукраїнського руху «Стоп цензурі!». Вона надала редакції, на її погляд, найвагоміше і найактуальніше з того, що було там сказано. Матеріал її колеги, теж нашого кореспондента й активіста названого всеукраїнського руху Петра ЛИСЕНКА (він є головою Криворізької організації Спілки офіцерів України) про те, що відбувалося в Кривому Розі, викладено у світлинах та аудіозаписах на сайті «ZAMPOLIT» за адресою http://zampolit.at.ua/news....-10-430 А в газеті подаємо тільки коротке повідомлення. Так само коротко – про захист ТВі у Дніпропетровську - із сайту «Дніпроград».



8 вересня у Кривому Розі відбулася акція на підтримку каналу ТВІ та свободи слова

До учасників акції біля будівлі Криворізької міськради підійшли "місцеві гвардійці" і намагалися заперечити її проведення. Після короткого роз'яснення з боку активістів , "гвардійці" відійшли до свого місця.
Акцію розпочав Володимир ФОМІЦЬКИЙ (приватний підприємець, "Ліга підприємців"). Виступи мали Олег ПАВЛОВ (журналіст, "Вестник Кривбасса"), Петро ЛИСЕНКО (журналіст, член СОУ, "Криворізьке міське правозахисне товариство"), Микола ЖОРНОВИЙ ("Спільна справа"), Юрій НАСТУСЕНКО (голова Криворізької міської організації ВО "Свобода").

Сайт "zampolit"10 вересня 2012

Дніпропетровську боролися за ТВі у суперечках з міліцією

Більше 300 небайдужих дніпрян зібралися біля обласної державної адміністрації 8 вересня на мітинг у підтримку телеканалу ТВі, який витісняють з ефіру та кабельних мереж України за вказівкою Національного комітету з телебачення й радіомовлення.
Повноцінний мітинг на місці збору так і не дали провести працівники силових структру, які вигнавши на площу кілька співробітників у цивільному пояснили, що "це місце - для чиновників, у них тут святкування дня міста, тому просимо не заважати". Мирні демонстранти маршем пройшли до центрального парку, де продовжили мітинг і прийняли резолюцію на підтримку журналістів й свободи слова.

Сайт «Дніпроград», 10 вересня 2012 року
Переглядів: 794 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: