PP

     Субота, 20.04.2024, 08:48



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Вересень » 14 » ТОЧКА ЗОРУ . КАЖУ ВІД ЩИРОГО СЕРЦЯ.
20:49
ТОЧКА ЗОРУ . КАЖУ ВІД ЩИРОГО СЕРЦЯ.
Дорогі брати і сестри українці, нам знову кинули виклик. Знову нав’язують мову вчорашнього окупанта новоявлені валуєви і муравйови. Скажімо їм: «Ви вже вбили понад 30 мов малих народів московської імперії, але нашої вам вбити не вдасться!..» Не вдасться, навіть якщо ви повторите «подвиги» московського князя Олексія Михайловича, який наказував спалювати українські книжки, за одно – і їхніх видавців та друкарів. Ми не азіати і не гітлерівці, і ніколи собі не дозволимо палити російські книжки, російські бібліотеки, як москалі це робили упродовж російсько-українського «братерства», починаючи в 1627 році.
Але разом з тим, дорогі мої українці, проявіть врешті-решт характер: ніколи не переходьте на мову московську, живучи в Україні. Не купуйте сучасних російських книжок. Читайте російську класику, як і іншу світову літературу.
Передплачуйте українські газети і журнали, купуйте тільки українські книжки. Ігноруйте московських гастролерів: театри, естраду, співаків і блазнів «95 кварталу», які з української сцени висміюють нас з вами, а ми ще матеріально підтримуємо їх і плещемо в долоні.
Забудьте дорогу до московських церков, які моляться не за нас, а за царів, ворогів нашого народу.
Не дивіться фільмів на мові того, хто хоче завтра нас окупувати і показує українців у тих фільмах як зрадників, дебілів, неповноцінних типів.
Посилайте своїх дітей у дитячі українські садочки, українські школи, українські вищі навчальні заклади і вивчайте державну мову, щоб вашим дітям, якщо вони стануть нашими міністрами чи прем’єрами, не стати всеукраїнським посміховиськом, як нині є деякі міністри в уряді Миколи АЗАРОВА і сам він.
Росіяни в Україні! Скажіть самі собі чесно, що вас тут ніхто і ніколи не ображав, не змушував насильно розмовляти українською мовою. Скажіть чесно світові, що за 20 років незалежності трапилося так, що не російська, а українська мова вимагає захисту.

Олег ЧОРНОГУЗ,
український письменник, автор 11 романів та багатьох книжок сатири і гумору. Живе в Києві. Цей матеріал був опублікований у газеті українців у США «Свобода» (заснована в 1893 році), в 31-му числі від 3 серпня 2012 року.
Переглядів: 751 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: