PP

     Четвер, 18.04.2024, 23:44



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Лютий » 25 » «Тиха війна», службова недбалість чи просто безлад по-криворізькому?
20:45
«Тиха війна», службова недбалість чи просто безлад по-криворізькому?
Те, про що я напишу нижче, швидше за все, здивує не багатьох, бо – про житейське, про повсякденне, про наші, так би мовити, чвари з комунальниками і владою, яка над ними стоїть. Можливо, - через те, що вже змирилися з безладом, з повсюдним порушенням законів і наших прав? Адже з дня у день руйнуються багатоповерхівки, тротуари перетворюються на смуги перешкод, прибудинкові території невпинно скорочуються з причини неправомірних домовленостей представників влади із бізнесменами-спритниками задля їх використання і отримання прибутків… Цей перелік можна продовжувати і продовжувати. Та найголовніше те, що нічого не змінюється в позитивний бік і вже набирає рис такої собі «тихої війни» комунальних служб разом зі своїми спільниками із числа вищестоящих посадовців та бізнесменів-спритників проти нас, криворіжців, а ми виявляємося повністю незахищеними у своїх квартирах. У тому числі – і мешканці квартир дев’ятиповерхового будинку №1 на вулиці ПУШКІНА, що в Центрально-міському районі.
У нашій газеті уже йшлося про те, що тут у під’їзді і в квартирах на стінах є багато тріщин, що лоджії будинку руйнуються прямо на очах (а також – про деякі інші речі), але ніяких кроків, аби виконати обстеження й провести ремонтні роботи, не було зроблено. Більше того, виявилися інші факти цієї «тихої війни», бездіяльності, службової недбалості (можна кваліфікувати їх і якось по-іншому) по відношенню до людей, які проживають у цьому будинку.
По-перше, один із мешканців будинку, Михайло КРОЧА, ще в період 2003—2005-го років звертався до начальника управління житлово-комунального господарства виконкому міськради (і далеко не тільки до нього) про необхідність провести заміну труб трубопроводів гарячого водопостачання і центрального опалення (стояк) в його квартирі з причин крайнього зношення тих трубопроводів. Адже в будь-який момент може трапиться аварія – і тоді заллє не тільки його квартиру, але й приміщення аптеки ТОВ «Фалбі» (воно розміщене на першому поверсі) із нанесенням вагомих матеріальних збитків. Але з того часу тільки триває листування, комунальники й вищестоящі посадовці нічого не роблять, і навіть мають місце спроби звинуватити в бездіяльності… самого мешканця квартири.
По-друге, як виявилося, ще з літа минулого року тут поставлено під загрозу життя мешканців усіх 36-ти квартир будинку і будь-кого, хто взагалі може опинитися в під’їзді. Це тому, що замість прихованої електропроводки якісь господарники (можливо, - з числа самих комунальників?) дуже недбало прилаштували тут тимчасовий провід (на світлинах), - від першого й до дев’ятого поверху. І це - ще одна «міна», закладена під час «тихої війни». Невідомо тільки, хто стане жертвою. Цю «міну» неодноразово бачили комунальники. То чого чекаємо?

Сергій ЗІНЧЕНКО,
фото автора.

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 910 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: