PP

     Вівторок, 19.03.2024, 06:38



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Травень » 30 » Прокуратура Росії зарахувала опозицію та правозахисників до посібників терористів
19:58
Прокуратура Росії зарахувала опозицію та правозахисників до посібників терористів
ГЕНЕРАЛЬНА прокуратура РФ включила Націонал-большевістську партію, ”непримиренну опозицію” і правозахисників до списку можливих посібників ісламських терористів. Про це пише російська газета ”Ведомости”. Відповідаючи на протокольне доручення комітету Державної думи РФ з безпеки, заступник генерального прокурора Віктор ГРИНЬ відзначив, що терористи за допомогою ЗМІ намагаються впливати на масову свідомість, «заохотити уявних «борців» за права людини, опозиціонерів, сепаратистів, учасників бандформувань».
Особливо ГРИНЬ виділив заборонену Націонал-большевістську партію - ”найбільш структуроване радикальне молодіжне об’єднання”. За словами заступника генпрокурора, в тісній взаємодії з офіційно забороненими нацболами діють інші об’єднання ”непримиренної опозиції” - ”Інша Росія” Гаррі КАСПАРОВА і РНДС Михайла КАСЬЯНОВА. Представник Генпрокуратури відзначив, що ці організації навчають людей «теорії і практиці силового протистояння правоохоронним органам на прикладі кольорових революцій в Грузії, Киргизії і в Україні».
Член комітету Держдуми з безпеки Геннадій ГУДКОВ, коментуючи відповідь Генпрокуратури на депутатський запит, висловив здивування, що прокуратура поставила офіційно визнані екстремістськими організації (НБП та ісламські сепаратистів) в один ряд з опозиційними організаціями, що діють в межах закону. Запит Держдуми було відправлено до прокуратури за ініціативою депутата від ”Справедливої Росії” Семена БАГДАСАРОВА, якого обурила стаття Олександра МІНКІНА ”Повсталі з сортиру”, надрукована в ”Московському комсомольці” після березневих терактів в столичному метро. Крім БАГДАСАРОВА незадоволеність цією публікацією висловлювали голова Держдуми Борис ГРИЗЛОВ і спікер Ради Федерації Сергій МИРОНОВ.

За матеріалами УНІАН, «Lenta.ru»
proUA, 18 травня 2010 року

Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1074 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: