PP

     Четвер, 18.04.2024, 23:57



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Травень » 28 » Профспілки протестують РУЙНІВНИЙ ТРУДОВИЙ КОДЕКС
20:56
Профспілки протестують РУЙНІВНИЙ ТРУДОВИЙ КОДЕКС
У спеку біля непрацюючого фонтану, що навпроти приміщення Криворізької міськради, 22 травня відбувся мітинг місцевих незалежних профспілок, які виразили свою відверту незгоду з принциповими положеннями проекту Трудового кодексу, котрий парламентарі України збираються прийняти у якості основи для відносин між роботодавцями та найманими працівниками.
Проводив цю протестну акцію голова профкому Всеукраїнської профспілки працівників науки, виробництва і фінансів на металургійному комбінаті «АрселорМіттал Кривий Ріг» Сергій ГАПОН. На ній, посеред інших, виступили голова міськкому Незалежної профспілки гірників України Юоій САМОЙЛОВ, депутат Недайводської сільської ради Світлана ДЬЯКОВА, редактор газети «Вечерний Кривой Рог» Інна ІВАНЧЕНКО.
У присутності кількох представників місцевих ЗМІ (однак, звичайно ж, ні муніципального, ні державного телебачення серед них не було) виступаючі звертали увагу на ті пункти проекту нового кодексу, які значно применшують права найманих працівників, а значить – погіршують у цілому їхні умови життя. Зокрема, закладені в ньому положення звужують роль профспілкових організацій, підвищують можливості роботодавців для посилення експлуатації найманих працівників різних видів власності.
Важливо зазначити, що ці протестанти, яких було трохи більше півсотні, були під пильною увагою більш ніж двох десятків міліціонерів, які стояли між ними і приміщенням Криворізької міської ради, неоднозначно цим самим натякаючи, що вони – не з народом, а є, передусім, охоронцями місцевої влади. В той же час, кілька із числа виступаючих у своїх промовах підкреслювали, що в разі прийняття Верховною Радою цього проекту, він у ранзі Закону України торкнеться всіх без винятку: як тих посадовців, що зручно вмостилися в своїх кабінетах, але не вийшли до протестуючих, так і так званих правоохоронців у формі, що їх охороняють. Підсумовуючи всі висловлювання, можна впевнено сказати, що його прийняття стане руйнівним як більш-менш налагоджених стосунками між роботодавцями й найманими працівниками, так і для всього українського суспільства в цілому.


Іван БІЛОХРЕСТ.

На світлинах: протестна акція та її учасники









Фото автора.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 848 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: