PP

     Субота, 20.04.2024, 08:14



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Грудень » 10 » Процес призначення референдуму розпочато
13:30
Процес призначення референдуму розпочато
6 грудня на площі Леніна в Дніпропетровську відбулися збори з питання проведення всеукраїнського референдуму. Підприємці таким шляхом вимагатимуть відставки Верховної Ради України. Збори розпочалися після того, як зареєструвалися 207 учасників, згідно закону про референдуми. Обраним головою зборів став Станіслав ГАЛАГАН, створена ініціативна група, яка організовуватиме збір підписів за проведення референдуму. Питання, що виноситиметься на всенародне голосування - дострокове припинення повноважень Верховної Ради.
Чому саме таке питання виноситься на референдум пояснив один з представників ініціативної групи Віктор ЖИХ: «Верховна Рада показала своїм голосуванням 18 листопада і 2 грудня, що вона перестала бути реальним демократичним законодавчим органом, який є необхідним в будь-якій демократичній державі. Якщо замість 260-280 депутатів голосує кілька десятків «наглядачів» чужими картками, то чи можна це вважати демократією?» Віктор ЖИХ також зазначив, що останні поправки, внесені до Податкового кодексу, містять лишень близько 70% вимог підприємців, зазначених у меморандумі підписаному між представниками бізнесу та владою.
Як зазначають організатори зборів, подібні акції з ініціювання референдуму 6 грудня мали відбутися у низці міст України, зокрема Кривому Розі, Львові, Києві. Як повідомляє УП, підприємці не вийшли на Майдан у Києві, а на Європейській площі зібралося близько 300 осіб. Опозиція намагається встановити там сцену, але міліція цьому протидіє, посилаючись на відсутність повідомлення про проведення масового заходу.

Зоя КРАСОВСЬКА, сайт «Дніпроград», 6 грудня 2010 рок

Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 955 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: