PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 02:58



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Березень » 18 » «ПРО ПЕРЕШКОДЖАННЯ ЗАКОННІЙ ДІЯЛЬНОСТІ НЕЗАЛЕЖНОЇ ПРОФСПІЛКИ»
15:08
«ПРО ПЕРЕШКОДЖАННЯ ЗАКОННІЙ ДІЯЛЬНОСТІ НЕЗАЛЕЖНОЇ ПРОФСПІЛКИ»
За повідомленням відомого правозахисника з Луганщини Миколи КОЗИРЄВА, 29 лютого поточного року лідер незалежної профспілки шахти «Никанор-Нова» ДП «Луганськвугілля» М. І. КОЗЮБЕРДА поширив заяву про незаконний тиск роботодавців на профспілку з метою Її знищення такого змісту:
«Відкрита заява про перешкоджання законній діяльності незалежної профспілки гірників шахти «Никанор-Нова» з боку адміністрації шахти»
Кабінет Міністрів України затвердив перелік об’єктів вугільної промисловості, які можуть бути передані в концесію. Згідно постанови №71 від 11 січня 2012 року в Луганській області передачі в концесію підлягають 26 підприємств вуглепрому, в тому числі і відокремлений виробничий підрозділ (ВВП) шахта «Никанор-Нова» державного підприємства (ДП) «Луганськвугілля».
У цьому зв’язку по шахті «Никанор-Нова» видано наказ №896 від 29.12.2011 р. про створення робочої групи для проведення організаційно-технічної підготовки об’єктів для передачі в концесію … згідно наказу №527 від 19.12.2011 р. ДП «Луганськвугілля» на підставі наказу Міненерговугілля України від 20.10.2011 р., №638. Профспілковий комітет місцевої профорганізації НПГ шахти «Никанор-Нова» на правах представника сторони колективної угоди ДП «Луганськвугілля» 25.01.2012 року офіційно звернувся до керівництва ДП «Луганськвугілля», в Міненерговугілля України, Луганську облдержадміністрацію з пропозицією про проведення у другій декаді лютого поточного року розширеної робочої наради представників трудових колективів ДП «Луганськвугілля», з одного боку, і керівництва ДП «Луганськвугілля», Луганської облдержадміністрації, Міненерговугілля України, з другого боку, за участі народного депутата України Єфремова О. С.
Після цього на шахті почалася дискредитація голови НПГ Козюберди М. І. і знищення незалежної профспілки. Так, 10 лютого п. р. відбулася незвичайна для нашої профспілки подія – в профком НПГ прибув оперуповноважений Перевальського РВ УМВС і під протокол опитав голову профспілки. Що ж сталося? Виявляється, група інженерно-технічних працівників шахти подала заяву прокурору і начальнику міліції Перевальського району про те, що: «… 17.01.2012 року Козюберда М. І., користуючись своїм становищем, на виробничій нараді закликав до пікетування в лютому 2012 року адміністрацію президента України з вимогою повалення конституційного ладу! Вимагаємо відгородити колектив ВВП шахти «Никанор-Нова» від політичних маніпуляцій голови НПГ Козюберди М. І. для досягнення ним своїх корисливих цілей».
Про «корисливі» дії голови НПГ сказано вище. А ототожнювати звернення профкому НПГ шахти до керівництва держави в інтересах захисту трудових прав робітників із закликом до повалення конституційного ладу можуть тільки ті, кому профорганізація НПГ шахти наступила на «корупційний мозоль». А далі послідували організовані деструктивні дії по відношенню НПГ шахти:
- Протягом 7-ми днів у період з 16 по 24 лютого п. р. на дільницях в кімнатах нарядів представниками працедавця ІТР шахти публічно з метою дискредитації давали критичну оцінку профспілковому комітету і голові профорганізації НПГ шахти «Никанор-Нова»;
- 17 лютого в профком НПГ кур’єром було передано 13 заяв від робітників про вихід із членів профспілки шахти, виготовлених на фірмовому бланку;
- 28 лютого о 8-00 годині в профком НПГ кур’єром було передано 34 таких же заяв;
- 28 лютого о 14-00 годині в профком НПГ кур’єром було передано 15 таких же заяв;
Профком НПГ шахти вважає, що 62 заяви за 10 календарних днів про вихід гірників із членів профорганізації НПГ шахти «Никанор-Нова» без пред’явлення претензій профкому і голові, мають своє логічне пояснення: потенційний кандидат, що серйозно претендує одержати шахту «Никанор-Нова» в концесію, дав замовлення діючому працедавцю на шахті звільнитися від незалежної профспілки шахти, яка постійно підіймає питання соціального захисту шахтарів, дотримання техніки безпеки, оплати праці, корупції.
За непідтвердженою інформацією, у трудовому колективі шахти відомо про те, що кандидатами на одержання шахти «Никанор-Нова» в концесію є відомі особи – народний депутат Єфремов О. С. і перший заступник міністра енергетики і вугільної промисловості Попович І. Н.
По факту зловживання службовим становищем і організованого перешкоджання статутній профспілковій діяльності представниками працедавця і власника шахти профкомом раніше були зроблені відповідні заяви, одначе необхідної реакції по сьогоднішній день немає. Профспілковий комітет місцевої профорганізації МП НПГ шахти «Никанор-Нова» вимагає вжити відповідні міри реагування по факту організованого роботодавцем шахти протиправного перешкоджання статутній профспілковій діяльності і зловживання посадовим становищем.

М.І.КОЗЮБЕРДА, голова місцевої профорганізації МП НПГ шахти «Никанор-Нова».
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1037 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: