PP

     Субота, 20.04.2024, 15:31



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Вересень » 13 » Подорож до Сорочинців
20:52
Подорож до Сорочинців

Село Великі Сорочинці, що на Полтавщині, знамените тим, що там відбуваються ярмарки, оспівані ще великим Миколою ГОГОЛЕМ. І цього року завдяки керівнику Криворізького клубу “Краєзнавець” і члену Криворізького міського об’єднання ВУТ “Просвіта” імені Тараса ШЕВЧЕНКА Миколі БАБЕНКУ кільком просвітянам та іншим бажаючим пощастило там побувати. А були там не тільки українці, а й подорожувачі з Білорусі, Молдови, Росії, а також із країн так званого далекого зарубіжжя. Ми, наприклад, у Великих Сорочинцях зустрілися із представниками української діаспори зі США. 

Це було справді свято: ніяких тобі політичних чвар, а така собі душевна лікувальна аура, чистий бальзам на душу – хоч і були там лише чотири години. Ми  спілкувалися з творчими колективами, співали, танцювали, нас пригощали неповторними стравами із полтавської кухні.
Причому скуштували не тільки полтавських галушок, борщу, хліба із тмином, арахісом та курагою, а й полтавської медовухи. Ми, Віра ПЛІСКУНОВА, Микола І Лідія БАБЕНКИ, Віра ЛИСИЧЕНКО, Ольга УСТІНОВА і автор цих рядків, справді добре відпочили і закликаємо всіх бажаючих збирати кошти, щоб стати гостями на наступному ярмарку, який може бути ще цікавішим. А щодо цьогорічної подорожі, то жалкуємо, що вона видалася дуже короткою, а тому нам не вдалося побувати в Диканьці.

Але може статися й таке, що цього року буде ще один ярмарок у Великих Сорочинцях: восени.  – Про таку можливість зазначив у своєму виступі голова Полтавської обласної держадміністрації Валерій АСАДЧЕВ. Тож будемо сподіватися на те, що таке справді станеться.

                                      Романія СОБЧАК,член Криворізького міського обєднання ВУТ “Просвіта” імені Тараса ШЕВЧЕНКА.


На світлинах:


Микола БАБЕНКО на ярмарку;


зустрілися Олег ТЯГНИБОК і Романія СОБЧАК;


Група подорожувачів з Кривого Рогу прибула на ярмарок.


Фото Лідії та Миколи БАБЕНКІВ.

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1399 | Додав: pprosvita | Теги: Криворізька Просвіта в Сорочинцях | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: