PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 00:22



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Грудень » 24 » На виставці ретро-фотографії в Кривому Розі
19:24
На виставці ретро-фотографії в Кривому Розі

Нещодавно у криворізькій виставковій залі відбулася непересічна подія: виставка ретро-фотографій Едуарда Карловича ФУКСА під назвою «Погляд крізь століття».
Це відомий гірничий інженер, який одним із перших не тільки викладав геологію в Кривому Розі, а й був свого часу тут головним геологом, закоханий у це місто. Ті, хто відвідає цю виставку, побачать на тих світлинах чимало цікавого з минувшини нашого міста. Ті ж, кому вдалося побувати на її відкритті, не тільки змогли розглядати зроблені багато десятиліть тому знімки, а й почути багато цікавого про життя й захоплення самого творця. І – не тільки з вуст людей, які мали безпосереднє відношення до її підготовки та проведення, а й від його онука, запис виступу-звернення якого вони мали можливість слухати.
Завдяки світлинам Едуарда ФУКСА ми тепер можемо бачити, як виглядав Кривий Ріг не тільки в середині минулого століття, а навіть близько століття тому. Причому є навіть такі фотографії, які не бачив сам автор.
Все це стало можливим завдяки праці трьох людей, що все це організували. Це краєзнавець Ігор РУКАВІЦИН, який подав і розвинув ідею, Ігор ЛЯШЕНКО, який виступив генеральним партнером проекту, і Григорій АРГУНОВ, який виконав технічну сторону, відсканувавши й обробивши зняте Едуардом ФУКСОМ.

Іван БІЛОХРЕСТ.
На світлинах


одна зі світлин Едуарда ФУКСА;


Ігор РУКАВІЦИН;


працівник Криворізького історико-краєзнавчого музею Ірина СТЕБЛИНА з фотографією, на якій – Едуард ФУКС.

Переглядів: 617 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: