PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 22:13



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Жовтень » 10 » На громадських слуханнях «Про дотримання прав людини в діяльності МВС»
20:22
На громадських слуханнях «Про дотримання прав людини в діяльності МВС»

2 жовтня поточного року в Українському Домі (м. Київ) за ініціативою Громадської ради з питань забезпечення прав людини в діяльності МВС відбулися Громадські слухання на тему «Дотримання прав людини в діяльності МВС». У числі трьох сотень учасників слухань були громадські правозахисники, науковці та працівники міліцейського відомства, зокрема начальники обласних управлінь і помічники Міністра в областях. Більше сімдесяти авторів підготували тематичні повідомлення, які були своєчасно надруковані Харківською правозахисною групою та обговорені на секційних засіданнях. Від нашої області свої матеріали надали правозахисники Галина КУЧЕРЕНКО, Микола КОРОБКО, Володимир ЗБИШКО, голова Софіївської районної ради Артур ШЕВЦОВ та помічник Міністра Володимир МЫНЯЙЛО.

З промовою  на тему «Сучасні виклики перед системою органів внутрішніх справ» виступив міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО. У своїх виступах більшість учасників різко критично оцінювали діяльність силових структур і пропонували шляхи поліпшення ситуації, вимагаючи системних змін у діяльності правоохоронних органів. На завершення своєї роботи учасники слухань опрацювали необхідні рекомендації.

 Примірник збірника повідомлень учасників слухань міська «Просвіта» передала до Криворізької міської бібліотеки № 7.

 У кількох числах нашого часопису буде опубліковано частину матеріалів цих слухань з деякими скороченнями. Сьогодні це – тексти виступів Міністра МВС України Юрія ЛУЦЕНКА та громадського правозахисника Миколи КОРОБКА.


Долучайтеся до співпраці


І на самих громадських слуханнях, і в підготовлених до цих слухань матеріалах, зібраних у книзі “Дотримання прав людини в діяльності МВС”, було висловлено багато цікавих думок з метою поліпшення діяльності правоохоронців у тісній співпраці із  представниками громадських організацій у регіонах, із правозахисниками. Однак поки що це тільки побажання.

А ми, активісти правозахисту із Криворізької “Просвіти”, виступаємо за те, щоб реалізувати ці пропозиції вже сьогодні, у повсякденній нашій роботі. Тому просимо бажаючих відгукнутися і реально стати учасниками цього процесу.



Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1240 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: