PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 09:38



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Квітень » 14 » На фестивалі…
16:12
На фестивалі…

Алла ТЮТЮННИК, член оргкомітету фестивалю:
«У 2014 році команда фестивалю DOCUDAYS UA разом з регіональними партнерами. Освітянами та Державною пенітенціарною службою україни створили 64 постійно діючих кіноклубів медіапросвіти з прав людини в 16 областях України та АР Крим. 33 – у школах, коледжах, університетах, бібліотеках, євроклубах, 5 – у освітніх установах для співробітників пенітенціарної служби України, 26 – у колоніях для засуджених і слідчих ізоляторах. Основна ідея створення мережі кіноклубів – максимально використати інструменти Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини джля підвищення рівня правової грамотності та громадської активності в Україні.
Для досягнення цієї мети ми створили дві колекції фільмів (по 10 у кожній для різних аудиторій), які переклали, озвучили акторським текстом українською мовою й видали на DVD-дисках накладом по 1000 кожна.
Кращі експерти в сфері медіапросвіти разом з правозахисниками розробили й видали на дисках DVD два методичні посібники для керівників і модераторів кіноклубів (каталоги фільмів, сценарії їх обговорень та інтерактивних занять у різних аудиторіях, поради, як створити кіноклуб DOCUDAYS UA, майстер-класи зарубіжних фахівців,. корисні посилання на міжнародні та українські законодавчі акти і правові документи, перелік експертів-консультантів з різних прав людини, яких кіноклуби можуть залучати до обговорень фільмів, перелік всеукраїнських та регіональних правозахисних організацій, перелік дкржавних структур, які працюють в галузі захисту прав людини, положення про кіноклуб DOCUDAYS UA та анкета для заявки на створення кіноклубу).
Для охочих створити кіноклуби найкращі фахівці в сфері медіаосвіти та прав людини провели 4 тренінги, в яких взяли участь 39 громадських активістів, 5 викладачів освітніх установ пенітенціарної сиситеми. 16 співробітників колоній, 93 вчителя середніх шкіл.
На допомогу керівникам кіноклубів і модераторів створили онлайнЦентр DOCU/КЛУБ з фільмотекою (http// docuclub.docudaus.org.ua). Тут міститься докладна інформація про всі фільми, які увійшли до колекції для кіноклубів DOCUDAYS UA, фільмів, які нам надали партнери та на показ яких ми маємо право, а також методичні рекомедації щодо їх використання в кіноклубах…»

Матеріал з видання «Фестивальний гід».

Переглядів: 643 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: