PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 14:31



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Червень » 14 » „На цей час адміністрацією підприємства ВАТ «АМКР» продовжується масове порушення трудового законодавства”
11:57
„На цей час адміністрацією підприємства ВАТ «АМКР» продовжується масове порушення трудового законодавства”
Редакція нашого часопису днями отримала інформацію первинної профспілкової організації Всеукраїнської профспілки працівників науки, виробництва і фінансів на ВАТ «АРСЕЛОР МІТТАЛ КРИВИЙ РІГ» („АМКР”). В ній іде мова про те, що організація неодноразово направляла свої звернення до Фонду Держмайна, „у яких систематично вказувала на порушення обов'язків покупця пакету акцій ВАТ КГМК «Криворіжсталь» та інших порушень трудового законодавства власником підприємства ВАТ «АМКР» і просила прийняти відповідні міри по усуненню порушень”.
В цій інформації для ЗМІ, підписаній головою профкому первинної організації Сергієм ГАПОНОМ, підкреслюється наступне:
„На цей час адміністрацією підприємства ВАТ «АМКР», з метою економії коштів власника, продовжується масове порушення трудового законодавства України, про які ми раніше неодноразово вказували ФДУ (Фонд Держмайна). Більше того, на цей час з боку адміністрації ВАТ «АМКР» почалось нові порушення обов'язків покупця пакету акцій ВАТ КГМК «Криворіжсталь». Але при чергових перевірках на підприємстві ФДУ умисно не залучає до перевірки представника нашої ППО ВП НВФ ВАТ «АМКР». Слідством чого є факт невиявлення комісіями ФДУ існуючих порушень власником ВАТ «АМКР» діючого законодавства України та обов'язків покупця пакету акцій ВАТ КГМК «Криворіжсталь».
В інформації також зазначається, що „слідством умисної систематичної бездіяльності державних посадових осіб ФДУ, Теріторіальної державної інспекції праці Дніпропетровської області, Головного державного експерта Дніпропетровської області з умов праці О. І. ПРОСАНДЄЄВА існують на цей час факти порушення законодавства про працю та порушення обов'язків покупця пакету акцій ВАТ КГМК «Криворіжсталь». Профспілка наголошує на тому, що є 10 пунктів „порушення законодавства про працю та порушення обов'язків покупця пакету акцій ВАТ КГМК «Криворіжсталь». Зокрема, вона повідомляє про такі:
- робітникам підприємства ВАТ «АМКР» масово та систематично не нараховують в повному обсязі надбавки за високу професійну майстерність;
- ремонтному персоналу механо-електрослужб доплати за додаткові об’єми робіт і за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника зовсім не нараховують, а якщо і нараховують, то - не більше 25% від тарифної ставки працівника;
- не узгоджуються з профспілковим комітетом ППО ВП НВФ «АМКР» витрати на оплату праці, соціальний розвиток і т. п. з урахуванням результатів господарчо-фінансової діяльності підприємства, при цьому порушуються колдоговірні обов’язки власника підприємства;
- адміністрація ВАТ «АМКР» систематично відмовляється включати в діючі комісії підприємства представників від ППО ВП НВФ «АМКР», результатом чого є ненадання права виборному органу профспілки НВФ проводити перевірку умов безпеки праці на робочих місцях...
Автори цієї інформації просять оприлюднити її в ЗМІ, зазначаючи при цьому:
„Систематичні наші звернення до прокуратури Дзержинського району та Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області про вище вказані порушення законодавства про працю успіху не мають”.
З ОГЛЯДУ НА ВЕЛИКИЙ ОБСЯГ ПРЕДСТАВЛЕНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ДЛЯ НАШОГО ЧАСОПИСУ, ми виклали в цьому матеріалі основний її зміст. Бажаючі ж ознайомитися з повним текстом оригіналу, можуть вийти на сайт нашого порталу „Просвіта”-Кривий Ріг” ( www.prosvita.at.ua ), де вона вже розміщена.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1108 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: