PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 08:06



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Березень » 18 » Морські навчання НАТО біля Одеси – відповідь на агресію Кремля
20:41
Морські навчання НАТО біля Одеси – відповідь на агресію Кремля

У Чорному морі неподалік Одеси 9 березня розпочалися масштабні військово-морські навчання флотів країн – членів НАТО. У них беруть участь кораблі США, Італії, Німеччини, Канади, Туреччини, Болгарії і Румунії. В маневрах задіяні американський ракетний крейсер «Віксбург», фрегати — канадський «Фредеріктон», турецький «Тургутрейс», італійсьський «Алізео», руммунський «Королева Марія», — а також танкер «Шпессарт» ВМС Німеччини. Керує маневрами американський контр-адмірал Бред ВІЛЬЯМСОН. Під час прес-конференції на борту корабля «Віксбург» він визнав, що в зоні навчань було зафіксовано декілька російських кораблів та російський літак. Поки що зловорожих дій щодо морської групи НАТО вони не розпочинають. Не вбачає в цьому проблеми і ВІЛЬЯМСОН, вважаючи, що поява цих суден не пов’язана із навчаннями. «У них свій шлях, у нас – свій», – заявив він.
У військово-морських маневрах екіпажі кораблів, крейсерів і фрегатів відпрацьовують захист від атак з повітря і відбиття атак малих суден і субмарин. США, які й ініціювали ці маневри, не приховують, що вони зумовлені зростанням напруженості відносин Заходу і Росії, яка здійснила агресивний напад на Україну.
У російському МЗС навчання назвали «тривожним сигналом і провокаційною витівкою». У відомстві заявили, що військова присутність кораблів флоту Альянсу поблизу зони конфлікту може уповільнити мирний процес в Україні.
Водночас Україна бере участь у щорічних командно-штабних віртуальних навчаннях Організації Північноатлантичного договору з управління кризовими ситуаціями Сrisis Мanagement Exercises 2015, які розпочалися 4 березня. Кілька днів тому Військово-морські сили України, що базуються нині в Одесі, провели власні навчання. А на Львівщині з березня по жовтень пройдуть спільні навчання військових України та США. Загалом же Збройні сили України в цьому році візьмуть участь в 11 міжнародних навчаннях.
Сергій ГОРИЦВІТ,
сайт «Український погляд», 9 березня 2015 року
На світлині: кораблі НАТО на навчаннях.
Фото прес-центру НАТО.

Переглядів: 506 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: