PP

     Четвер, 18.04.2024, 23:43



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Липень » 27 » Куди подівся ТВі, він був ще вчора?!
20:33
Куди подівся ТВі, він був ще вчора?!
Канал ТВі для багатьох криворіжців був ковтком правди у морі стрімко вихолощуємого телепростору. Глядачі різного віку могли дивитися його на дніпропетровському «11 каналі», приймаючи сигнал на звичайну ефірну антену або по кабельному ТБ. А недавно каналу ТВi в ефірі не стало. І читачі «Вісника» атакували редакцію запитаннями: чому замість нього ретранслюють канал «2 +2»?
Інтерес до зникнення ТВi з телеефіру має підстави. Сьогодні він підігрітий ще й тим, що «випадання» каналу дивним чином збіглося з черговим наїздом податкової служби на канал, виїмкою архіву документів за останні чотири роки у зв'язку з порушенням кримінальної справи проти генерального директора каналу Миколи КНЯЖИЦЬКОГО. Дії податкової гендиректор називає політичним замовленням, а звинувачення в несплаті податків - абсурдом.
- Абсурд полягає в тому, - сказав КНЯЖИЦЬКИЙ в інтерв'ю УНІАН, - що не ми винні державі, а держава винна нам. Цей податковий кредит (що фігурує у справі КНЯЖИЦЬКОГО) виник, коли ми купували обладнання. Тоді держава відмовилася нам повертати ПДВ, хоча обіцяли, що будуть повертати, і АЗАРОВ клянеться, коли розповідає, як красиво він повертає ПДВ. Частину держава повернула нам через податковий кредит, а частина залишилася нам винна. Є така бандитська приповідка: всім, кому винен прощаю ... А оскільки ми живемо в бандитському державі, то це дещо трансформується: всім, кому винен, - не прощаю.
Чи не це причина зникнення каналу? Оскільки ТВі не стало в сітці «11 каналу», то наш перше запитання про його зникнення з ефіру адресоване саме їх дніпропетровському партнеру. У програмній дирекції компанії «Стерх» послалися на те, що «так склалися обставини». Минув, мовляв, термін контракту, і з ініціативи ТВі він не був продовжений. На уточнююче запитання, чи не було тиску на «11 канал», приємний голос запевнив, що «у нас свобода слова, ніхто не може змусити канал робити що-небудь. Може, ТВі спільна робота з нами більше не цікавить», - дипломатично припустили в програмній дирекції. Сумнівно, щоб після того, як Нацрада з телебачення і радіомовлення спочатку забрала у ТВі аналогові частоти, а потім і цифрові, канал просто так відмовився від можливості транслюватися в ефірі. Хоча б у такому, урізаному, вигляді, як на «11 каналі».
Намагаємося уточнити ситуацію на опозиційному каналі ТВі.
- Ми не опозиційний канал, а об'єктивний, - говорить заступник директора з розвитку Олександр ПІВНЮК. - ТВі сьогодні - це те саме громадське телебачення, про яке так багато говорили, і воно створене у нас, несе велике соціальне навантаження.
- Але після відходу ТВi з «11 каналу» суспільного телебачення для глядачів Дніпропетровщини стало менше!
- На жаль, це так. Після закінчення контракту з компанією «Стерх», якій ми вдячні за багаторічну співпрацю в ефірі вашого міста, ми прийшли до угоди про припинення трансляції наших програм у Дніпропетровській області на «11 каналі». Сьогодні нас можна дивитися по кабельному і супутниковому телебаченню, а також в Інтернеті. Усюди, де оператори кабельного телебачення уклали з нами контракти, наші програми можна дивитися по кабелю. Є така можливість і в Кривому Розі. З 19 ваших операторів кабельного телебачення нас показують 18.
Як відомо, інтернет-провайдер «Воля-Кривий Ріг», до складу якого входить «Рікона», має найрозвиненішу кабельну мережу, але в його пакеті немає ТВі. Як у такому разі бути нашим читачам-глядачам, більшість з яких дивляться телевізор по «Ріконі»? Їм не залишається нічого іншого, як звертатися з письмовими проханнями не до нас і навіть не до ТВі, а до операторів кабельного телебачення. І вони отримають ТВі, якщо на те буде воля оператора ..

Джерело - www.krivbass.in.ua,
Регіональний портал «Кривий Ріг 2012», 20 липня 2012 року
Переглядів: 1145 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: