PP

     Четвер, 25.04.2024, 16:56



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Липень » 9 » ЯНУКОВИЧА навіть після Євро не сприймають у Європі як переможця
12:24
ЯНУКОВИЧА навіть після Євро не сприймають у Європі як переможця
До тих пір поки політичні опоненти української влади залишаються поза виборчим процесом, чесність парламентських виборів під питанням. Про це заявив заступник глави німецького бундестагу, член Соціал-демократичної партії Німеччини Вольфганг ТІРЗЕ, повідомляє Deutsche Welle. Політик зазначив, що не вважає політичний бойкот Євро-2012, який де-факто відбувся з боку європейських політиків, помилкою. "Я не думаю, що він був помилкою. Мова не йшла про те, що, зайнявши політичну позицію, можна добитися гарантованого успіху. Важливо було показати, що ми не дамо втягнути себе в роботу пропагандистської машини, що ми не готові підігравати режиму", - уточнив він. "Я як і раніше вважаю, що відмова брати участь в цьому була правильною, навіть, незважаючи на те, що, на жаль, ТИМОШЕНКО до цих пір за гратами", - додав політик, уточнивши, що сам не приїхав тому що "у відомих політиків є небезпека стати "весільним генералом". "Похвалу я чув тільки від глави УЄФА Мішеля ПЛАТІНІ. Спорт - це одне, політична ситуація і тиск на опозицію - інше. Європейські політики про це не забули. Януковича не сприймають у Європі як переможця. Це він у себе вдома може про це розповідати" , - уточнив політик, додавши, що зараз "можна в будь-якому випадку говорити про ізоляцію керівництва країни". Політик також не виключає прийняття резолюції по ТИМОШЕНКО в бундестазі.
"Це залежить від розвитку ситуації. Європейські політики як і раніше закликають керівництво України дотримуватися норм правової держави і вести себе по-людськи справедливо по відношенню до жінки-політика, яку можна вважати політичним противником, але не можна прагнути знищити", - заявив ТІРЗЕ. "До тих пір, поки політичні опоненти залишаються поза виборчим процесом, чесність цих виборів під питанням. Звичайно, українське керівництво буде стверджувати, що його конкуренти, яких воно боїться як чорт ладану, - це злочинці. Але це неприйнятна форма політичної боротьби, і її потрібно критикувати", - зазначив заступник глави бундестагу. "Тому залишається в силі заклик до українського президента зробити вибори чесними і справедливими. Будь-які сумніви в цьому шкодять іміджу України і шкодять зближенню Києва з Європейським Союзом", - додав він.
Коментуючи питання введення санкцій проти керівництва Україною, як це було зроблено Євросоюзом щодо Бєларусі, ТІРЗЕ уточнив, що "це вимагає детального вивчення". "Потрібно перевірити, кого торкнуться санкції - політичного керівництва або звичайних людей. Це складне питання, яке вимагає детального розгляду", - сказав він.

NEWSru.ua, 4 липня 2012 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 832 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: