PP

     Четвер, 25.04.2024, 18:50



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Січень » 1 » Громадськість запевняє: нові кодекси АЗАРОВА вбивчі для ОСББ
15:58
Громадськість запевняє: нові кодекси АЗАРОВА вбивчі для ОСББ
17 грудня у комітеті з питань будівництва, містобудівництва, житлово-комунального господарства і регіональної політики Верховної ради України відбулася зустріч Спілки Власників Житла України (далі СВЖУ) з нагоди 4 річниці створення цієї громадської організації. Представники цієї організації з'їхались з усієї України, владу представляв заступник міністра з питань ЖКГ Шаповаленко В.Г., бувший міністр ЖКГ Кучеренко, голова СВЖУ і підкомітету регіональної політики Народний депутат Одарченко Ю.В. Вони поздоровили представників громадських організацій, відзначили грамотами від Міністерства ЖКГ та Верховної Ради кращих представників.
Потім розпочалась серйозна розмова по нагальним справам СВЖУ. Представники областей були занепокоєні новими Податковим та Житловим кодексами України. Справа у тому, що згідно цим новим Законам України Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлові будівельні кооперативи (ЖБК) можуть залишитися без житла, бо в цих нових Законах лобістами Керуючих компаній у які будуть заганяти ОСББ та ЖБК закладено багато мін повільного вибуху.
По-перше, згідно Податкового кодексу пунктом 97.4.5 статті 97 вводиться солідарна відповідальність, що дає право надавачу послуг подавати в суд на свій розсуд, на будь якого члена ОСББ та ЖБК на борг будинку в цілому і неважливо чи є у нього борг, чи нема. Не важко здогадатись, що першими постраждають саме голови ЖБК та ОСББ, бо надавач послуг не буди поглиблюватись в аналізи, хто винний у заборгованості, а прізвище голови правління з адресою їм найвідоміше, тому постраждають невинні люди.
По-друге, Житловий кодекс створює умови для «рейдерських» захоплень багатоквартирних будинків і Частина 2 ст. 59 надає можливість не враховувати думку співвласників житла, та створювати без їх на те згоду ОСББ. А Частина 1 ст. 152 створює умови для свавільного витиснення зі сфери управління багатоквартирним будинком його співвласника, бо без «інвестиційного потенціалу» та «відповідних вимог щодо виконання послуг»(своїх грошових застав та ліцензій) правління ЖБК та ОСББ не має права керувати своїм майном і управителя будуть «нав'язувати» згори.
Дніпропетровська делегація привезла ще одне звернення по незаконним діям "Дніпроенерго," яке всупереч Закону України зобов'язує ЖБК та ОСББ виконувати роботу та обов'язки самого "Дніпроенерго". У продовж нетривалих двох днів під цими листами підписалося 80 ЖБК та ОСББ м. Дніпропетровська, а це більше 30 тисяч занепокоєних своєю подальшою долею городян. Збір підписів продовжують зараз з усієї України, а текст звернення Дніпропетровської Асоціації захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг «НАШ ДІМ» взятий за основу і розісланий по усій Україні через СВЖУ.

Сергій ІВАНЧЕНКО, голова АНД районної Асоціації «Наш дім»
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 974 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: