PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 01:00



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Квітень » 19 » Громадський рух «Стоп цензурі!» застерігає Олександра Вілкула
13:48
Громадський рух «Стоп цензурі!» застерігає Олександра Вілкула
Громадський рух «Стоп цензурі!» застерігає Голову Дніпропетровської ОДА Олександра Вілкула від незаконного рішення

6 квітня 2011 р. в засобах масової інформації було поширено повідомлення голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Вілкула про те, що незабаром він підпише Наказ про запровадження тимчасових правил реєстрації Інтернет-ЗМІ. Як зазначив очільник адміністрації, такі дії викликані бажанням навести лад в інформаційному просторі.

Громадський рух «Стоп цензурі!» заявляє, що такі дії голови Дніпропетровської ОДА прямо суперечать положенням Конституції України. Стаття 92 основного Закону України чітко регламентує, що засади утворення і діяльності засобів масової інформації визначаються виключно законами України.

В Україні законами визначено порядок створення та діяльності друкованих засобів масової інформації (преси), електронних ЗМІ (телебачення і радіомовлення) та діяльність інформаційних агентств. Регулювання створення та діяльності засобів масової інформації в мережі Інтернет на цей момент відсутнє.

Виходячи з цього, Громадський рух «Стоп цензурі!» вимагає від голови Дніпропетровської ОДА Олександра Вілкула утриматися від протиправних дій — запровадження порядку реєстрації Інтернет-ЗМІ.

Громадський рух «Стоп цензурі!» вважає, що запровадження регулювання Інтернет-ЗМІ в нинішніх умовах буде використано для так званого «наведення ладу в інформаційному просторі», а саме - для відсторонення неугодних тій чи іншій владі Інтернет-ЗМІ та журналістів. Інтернет сьогодні є єдиним простором, де зберігається плюралізм думок та вільне поширення інформації. Крім того, існуюче законодавство в достатній мірі забезпечує можливість журналістів акредитуватися при органах влади.

Громадський рух «Стоп цензурі!» вимагає, щоб будь-які дії щодо регулювання діяльності Інтернет-ЗМІ відбувалися на умовах прозорості і широкого попереднього обговорення з медійним середовищем та Інтернет-галуззю.

http://stopcensorship.wordpress.com/

Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 874 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: